Annonce
Østjylland

Stor opbakning til nyt ungebyråd

Fredag blev stemmerne til børne- og ungebyrådsvalget talt op. 6.714 unge har deltaget i valget i løbet af den seneste uge, og de nye kandidater og suppleanter er nu fundet. Billedet er fra valget på Skødstrup Skole. Foto: Charlotte Kongsgaard Nielsen, Skødstrup Skole
Elever fra hele Aarhus har stemt til børne- og ungebyrådsvalget. Nu er de 31 kandidater og ni suppleanter, som skal tale børn og unges sag, fundet.

AARHUS: 6.714 unge har deltaget i valget til Børne- og Ungebyrådet i løbet af den seneste uge. Det giver de nye ungebyrådsmedlemmer en god opbakning til deres politiske arbejde.

Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF), mener, at de unges deltagelse i Børne- og ungebyrådet har stor betydning.

- Ungebyrådet har reel, væsentlig og relevant indflydelse på den politik, der bliver ført i Aarhus. Medlemmerne giver tilbage med et stort engagement for at gøre en forskel for andre. Det kræver et stort arbejde af de unge at være med. Derfor skylder vi stor tak til alle dem, der har stillet op til valget og ført flotte valgkampe. Jeg glæder mig til samarbejdet og til at høre de nye perspektiver, som ungebyrådsmedlemmerne altid bringer ind i den politiske debat, lyder det i en pressemeddelelse.

Børne- og ungebyrådet stillede i sidste periode forslag til det voksne byråd i Aarhus Kommune om at udvide tilbuddet om gratis psykologhjælp til unge under 15 år. Forslaget resulterede i, at der i det nyligt indgåede budgetforlig er afsat 1,4 millioner kroner årligt til netop dette.

Børne- og Ungebyrådet

Børne- og Ungebyrådet i Aarhus blev oprettet som forsøgsordning i forbindelse med udarbejdelsen af ny Børn og Unge-politik i 2007.

I foråret 2009 vedtog et bredt flertal i Aarhus byråd, at Børne- og Ungebyrådet skulle gøres permanent.

Hvert år i oktober bliver der valgt 31 medlemmer og 9 suppleanter fordelt på de fem områder Nord, Syd, Sydvest, Øst og Vest.

Unge er opstillingsberettiget og stemmeberettiget, hvis de går i 7. klasse eller er op til 17 år.

Børne- og Ungebyrådet afholder syv byrådsmøder i løbet af valgperioden fra oktober til maj og mødes derudover også til et dialogmøde med det voksne byråd.

På ungebyrådsmøderne bliver der behandlet op til fire emner, som kan ende ud i en indstilling til det voksne byråd, som de er forpligtet til at behandle.

Klima på dagsordenen

Muligheden for at være med til at præge Aarhus det kommende år er også noget, der vægter tungt blandt de nyvalgte børne- og ungebyrådsmedlemmer. Især klimaet stod højt på dagsordenen i valgvideoerne.

Bertram Houe Bisbo fra 9.a på Kragelundskolen er nyvalgt børne- og ungebyrådsmedlem.

- Det er for mig vigtigt at være med i Børne- og Ungebyrådet, fordi jeg kan få lov til at skabe vores Aarhus. Det lyder selvfølgelig helt vildt kliché, men det er det du har mulighed for. At skabe dit, mit og vores Aarhus sammen, lyder det fra det nyvalgte medlem.

På Aarhus' skoler ser man valget som en mulighed for, at eleverne lærer om medborgerskab og demokrati i virkeligheden.

- Med valget til Børne- og ungebyrådet stifter eleverne bekendtskab med, hvordan en demokratisk proces fungerer i praksis. De har mulighed for selv at stille op, sætte sig ind i mærkesager, og deltage i et valg. Eleverne er klar over, at de med Børne- og Ungebyrådet har mulighed for at få reel medindflydelse på, hvad der sker i Aarhus kommune, og det gør, at de er mere motiverede til at deltage i valgene, siger Jonas Raakjær Mølgaard, lærer på Tilst Skole, i en pressemeddelelse.

Ved Børne- og ungebyrådets første møde 31. oktober vælger medlemmerne en ny ungeborgmester og hvilke emner, der skal tages op i løbet af sæsonen.

Bertram Houe Bisbo fra 9.a på Kragelundskolen er en af de 31 nyvalgte børne- og ungebyrådsmedlemmer. Han glæder sig til at komme i gang med arbejdet og være med til at præge Aarhus. PR-foto
Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Ups - cyklist kørte over for rødt lys - så ikke lige politibilen i nærheden

Horsens

Sidst manglede han én stemme - denne gang lykkedes det: Piratheep er første tamiler i Horsens Byråd

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Brædstrup

Udvalg godkender plan for rent drikkevand: Konklusionen er, at grundvandet er godt beskyttet

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Horsens

Politiet måtte have gang i blå blink og eftersættelse, da 25-årig kørte over for rødt lys

Annonce