Annonce
Erhverv

Stor interesse for Odinsgaard-projekt: 100 boliger i Karréhuset er allerede lejet ud

Et foto inde fra gården i Karréhuset, der i alt består af 157 almene boliger. De første 107 er klar til beboere 15. april. Arkivfoto: Michael Svenningsen
15. april står 107 af i alt 157 lejligheder på den gamle Nopa-grund klar til indflytning. Interessen er massiv.
Annonce

Horsens: De har været på markedet i kun et par uger, og annonceringen har været begrænset. Alligevel er 100 almene boliger i Karréhuset på nordkajen i Horsens allerede lejet ud.

Det fortæller Michael Meldgaard, direktør for boligforeningen Odinsgaard, der står bag projektet.

- Vi er meget positive. Vores kvadratmeterpriser er helt anderledes end ved det øvrige byggeri på havnen. Det har noget at sige, siger direktøren om den hidtidige interesse for de i alt 157 lejeboliger, der i øjeblikket gøres klar til indflytning på den gamle Nopa-grund ud mod Strandpromenaden.

Første etape består af 107 boliger, der er klar til beboere 15. april. Etape II med 50 boliger står færdig 15. august.

Karréhuset får adresse på både Strandpromenaden og den helt nye Jenny Kammersgaards Vej og bygges sammen med Annexhuset, som er to blokke med i alt 44 lejligheder, ejet af Vejle-investor Hans Ole Poulsen. Også de er lejeboliger, som ikke er på markedet endnu.

Der kommer 65 to-værelses lejligheder i størrelsen 68-89 kvadratmeter, 79 tre-værelses lejligheder fra 88 til 109 kvadratmeter og 13 fire-værelses lejligheder i størrelsen 109-115 kvadratmeter.

Den månedlige husleje i Karréhuset starter ved 5099 kroner og slutter ved knap 9000 kroner eksklusivt forbrug.

Vi er meget positive. Vores kvadratmeterpriser er helt anderledes end ved det øvrige byggeri på havnen. Det har noget at sige.

Michael Meldgaard, Odinsgaard

Annonce

Både unge og ældre

Ifølge Michael Meldgaard er der ikke et særligt mønster i, hvordan interessen fordeler sig på boligstørrelser.

- Og det er både Horsens-borgere og folk fra for eksempel Vejle, der flytter ind. Vi får en blanding af unge og ældre - noget, vi altid håber på. Der er mulighed for, at børn får et ekstra sæt bedsteforældre, siger Michael Meldgaard med udsigten til, at unge par med børn og ældre kommer til at bo dør om dør.

Tilbage i november var Folkebladet med til åbent hus. Over to weekender var cirka 500 mennesker inde at se Karréhuset, og cirka 800 har været skrevet op til en bolig. Interessen har altså hele tiden været der.

Annonce

110 p-pladser tilknyttet

Lokalplanen siger i gennemsnit 0,7 parkeringsplads pr. bolig, så der bliver i alt 110 pladser til beboernes biler.

De fordeles ifølge Michael Meldgaard på faste pladser i en p-kælder under Annexhusene, en række pladser i indergården mellem husene samt en række pladser, hvor dagligvarebutikken Meny får parkering tæt på forretningen. Meny får hjemme i stueplan i en del af Karréhuset og åbner 27. februar.

Da Folkebladet talte med Michael Meldgaard forleden, stod han foran et møde med netop den nye Meny-købmand om parkerings-situationen.

- Erfaringen er, at det ikke er alle beboere, der har bil, siger Odinsgaard-direktøren.

Karréhuset gøres klar i to etaper. 107 lejligheder er klar om små tre måneder, mens etape II er færdig 15. august. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I november var rigtig mange til åbent hus i Karréhuset. 800 har været skrevet op til en bolig, og 100 har foreløbig lavet en aftale. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Weekendens corona-tal i Horsens: Det går den rigtige vej

Annonce