Annonce
Horsens

Stor interesse for at bo i Horsens: Folk flytter hertil fra både Fyn og Sjælland

Horsens Kommune har stort fokus på at blive ved med at udvikle attraktive byggegrunde, så der er noget på hylderne til de mange interesserede købere. Det gælder bl.a. her i området nord for Nørrestrand, hvor der snart bliver grunde klar til salg. Arkivfoto: Morten Pape
Rollen som bosætningsguide har fyldt meget det seneste år for Mette Munk Lauritsen fra Horsens Kommune. I alt solgte kommunen sidste år 153 kommunale byggegrunde.

Horsens: Interessen for at bosætte sig i Horsens Kommune er stigende.

Det mærker kommunens bosætningsguide Mette Munk Lauritsen, der også er ansvarlig for salget af kommunale byggegrunde.

- Min rolle som bosætningsguide har fyldt markant mere i 2020 end de tidligere år. Rigtig mange købere har taget imod tilbuddet om en guidet køretur i kommunen - selvfølgelig med mundbind og håndsprit. Når jeg får kontakt til folk, som enten er interesserede i at købe en grund, et hus eller finde en lejlighed, tager jeg en grundig snak med dem for at finde ud af, hvad der er vigtigt for dem i forhold til det område, de gerne vil bo i. Ud fra det planlægger jeg en ca. tre timers rute, hvor vi kører og går rundt og ser på forskellige områder, som passer til deres behov, forklarer Mette Munk Lauritsen i en pressemeddelelse fra kommunen.

Her fortæller hun også, at spørgsmålene fra de eventuelt kommende tilflyttere er mange.

- Det kan f.eks. være spørgsmål om, hvordan de får kontakt til daginstitutionerne i området, eller hvor man skal henvende sig, hvis man gerne vil vide, hvad der sker i ens nærområde. Den side af mit job har fyldt rigtig meget i 2020, hvor vi har kørt en række indsatser for at gøre det synligt, at det er en mulighed. Jeg oplever, at tilflytterne virkelig sætter pris på, at de har én indgang til kommunen, siger Mette Munk Lauritsen, der har et tæt samarbejde med både lokale ejendomsmæglere og udlejere.

Annonce

Interesse for hele kommunen

I 2020 solgte Horsens Kommune 153 kommunale byggegrunde - og de nye horsensianere kommer ikke bare fra det øvrige Østjylland.

Også tilflyttere fra Fyn og Sjælland er kommet til, fortæller Mette Munk Lauritsen.

Hun oplever, at tilflytterne har interesse for hele kommunen, og hun har bl.a. solgt byggegrunde i Horsens, Gedved, Egebjerg, Sdr. Vissing og Nim. Omkring påske er ca. 80 nye byggegrunde i Nørrestrand og Hatting klar til salg, og flere følger til efteråret.

I de første tre kvartaler af 2020 flyttede i alt 800 borgere til Horsens Kommune. Endnu mangler de officielle tal for årets sidste kvartal.

- Men vores egne tal tyder på, at vi lander på omkring 1200 tilflyttere i 2020, siger Mette Munk Lauritsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce