Annonce
Horsens

Stor aldersforskel blandt corona-smittede - men de bor inden for bygrænsen

De borgere i Horsens, der har fået konstateret covid-19 torsdag og fredag er mellem seks og 60 år og bor i Horsens by. Arkivfoto: Mads Dalegaard
De horsensianere, der i de seneste par døgn har fået konstateret covid-19, er mellem seks og 60 år og bor i Horsens by, viser en analyse fra sundhedsmyndighederne.
Annonce

Horsens: Mellem torsdag og fredag blev der konstateret 21 nye smittede med covid-19 i Horsens Kommune.

Torsdag var aldersfordelingen blandt de smittede mellem seks og 58 år. Fredag var den mellem 29 og 60 år.

Det viser en analyse fra sundhedsmyndighederne, som krisestaben i Horsens Kommune lørdag morgen blev præsenteret for, oplyser borgmester Peter Sørensen (S).

Analysen viser også, at de smittede bor i Horsens by i det, borgmesteren kalder storhorsens.

- Indtil videre er smitten konstateret i storhorsens, det vil sige i områderne lige fra Egebjerg, Torsted, sydbyen, Dagnæs til midtbyen. Der er ikke konstateret smitte i byerne uden for Horsens. Så vi har nu et ret præcist billede af, at der er en meget stor både aldersmæssig og geografisk spredning blandt de smittede, oplyser Peter Sørensen.

Annonce

Ikke kun smitte blandt unge

Han hæfter sig ved den aldersmæssige spredning hos de smittede.

I andre kommuner er det især unge, der er smittede, men det er ikke tilfældet i Horsens.


Indtil videre er smitten konstateret i storhorsens, det vil sige i områderne lige fra Egebjerg, Torsted, sydbyen, Dagnæs til midtbyen. Der er ikke konstateret smitte i byerne uden for Horsens. Så vi har nu et ret præcist billede af, at der er en meget stor både aldersmæssig og geografisk spredning blandt de smittede.

Peter Sørensen, borgmester


Der er heller ikke noget lige nu, der indikerer, at bestemte områder i byen er særligt ramt af smitte.

- Styrelsen for Patientsikkerhed analyserer tallene,og vi afventer yderligere oplysninger, og om det kan give anledning til, at vi skal målrette vores kommunikation eller initiativer på en helt særlig måde. Det har vi ingen analyser på lige nu, men i og med at den geografiske spredning er så stor, ville det overraske mig, hvis det bliver nødvendigt. Det er trods alt "kun" 21 mennesker, vi taler om, siger Peter Sørensen.

Annonce

Ingen nye smittede det seneste døgn

Han fortæller videre, at der fra fredag eftermiddag og frem til lørdag ikke er konstateret nye smittede i Horsens Kommune.

Det er dog endnu for tidligt at lægge noget i det tal.

- Det myndighederne kigger på nu i forbindelse med smittetrykket i Horsens er, at om der er tale om et enkelt peak eller om en tendens. Det vil næste uge vise. Men i og med at testkapaciteten er blevet så relativ god, og flere tusinde bliver testet, gør det også noget ved tallene. Vi kan ikke måle noget ud fra, at der ikke er konstateret nye smittede i det seneste døgn. Personligt glæder jeg mig bare over, at der ikke er flere, der er smittede, siger borgmesteren.

Annonce

Krydset bekymringsgrænse

Antallet af smittede i Horsens Kommune betyder, at der nu er 26,3 smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af de seneste syv dage, og dermed er kommunen over sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede.

Ifølge Peter Sørensen har tallene dog ikke indtil videre givet anledning til ændringer i forhold til restriktioner og anbefalinger.

Anbefalingerne er fortsat afstand, ekstra god håndhygiejne og almindelig sund fornuft.

- Men vi er i tæt dialog med myndighederne, og hvis der er noget, der skal handles på, samles krisestaben med en halv times varsel, pointerer borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce