Annonce
Horsens

Gensynsglæden var stor - både gæster og indehavere har savnet cafélivet

Medindehaver af Gran Bar, Møhr og Cafe Gran Eoin Magill kunne fortælle, at der mandag morgen blev leveret seks paller råvarer, der med dagens genåbning nu skal forvandles til mad. Foto: Line Kyed
Gran Bar har haft travlt med at gøre klar til genåbning. Det vil tage år at hente underskuddet ind efter den lange nedlukning, forudser medindehaver Eoin Magill.

Horsens: Blæsten fik glassene til at klirre og sendte servietter på flyvetur, da cafeer, værtshuse og restauranter genåbnede onsdag efter knap fem måneders nedlukning.

Det efterårsagtige vejr afholdt dog ikke gæsterne var at slå sig ned på de mange udendørscafeer på Søndergade. Også restaurationslivet i sidegaderne var vågnet op af corona-hiet. Uden for værtshuset Den Gyldne Heste mødte avisen således et par stamkunder, der sad i isnende kulde og ventede på svar på deres coronatest, så de omsider kunne komme ind i det, der for mange nærmest er en dagligstue.

I gang med seks paller råvarer

Hos Gran Bar var der travlt. Medindehaver Eoin Magill kunne fortælle, at der mandag morgen blev leveret seks paller med råvarer, som skal forvandles til mad. Derfor venter Gran familien da også til 23. april med at åbne Gran Café og 29. april med restaurant Møhr.

- Vi har fået lykønskninger lige siden, Gran Bar åbnede her til formiddag. Gæsterne er glade for, at de igen kan gå på café, sagde han.

Annonce

Kostet dyrt

Eoin Magill var også glad for, at dørene igen kunne slås op. Men han forudser, at det kan blive en drøj omgang at vinde underskuddet ind igen. Den seneste nedlukning har kostet Gran familien halvanden millioner kroner.

- Der går nok nogle år, før vi er på niveau igen i denne virksomhed, som det har taget os 12 år at bygge op.

Hos Café Gran er der nu 250 reservationen til åbningsdagen på fredag, men der plejer at være 4-500 igennem på en god fredag, sagde Eoin Magill på en dag, hvor smilet trods alt fyldte mere end de bekymrede rynker.

Annonce

Stamkunder fra morgenstunden

Hos kulturcafé Grus i Kongensgade stod en hel del kunder parate fra klokken ni, hvor indehaver Julie Due Steffensen og ansatte Andrea Baier Jensen tog imod.

- Der har været mange stamkunder forbi allerede, fortalte en glad indehaver, der desuden havde fem borde reserveret til middag. Derudover ringer folk og bestiller to-go, drikke og mad. Det bliver leveret på caféens fortrappe, fortalte Julie Due Steffensen.

Andrea Baier Jensen, der er ansat hos café Grus i Kongensgade, gør klar til middagsgæsterne på cafeens første genåbningsdag. Foto: Line Kyed

For Andrea Baier Jensen havde der tirsdag aften været både forventning og positivt tankemylder, forklarede hun:

- Jeg skulle lige gennemgå og ikke mindst genopfriske caféens mange rutiner for mig selv. Og ellers har jeg glædet mig meget til at få gang i mit arbejdsliv igen. Jeg er af natur en person, der kan lide at køre derudaf med 180 kilometer i timen, så nedlukningen har ikke været rart. Jeg er vild med, at tingene er dynamiske, og her på Grus står jeg - udover at betjene baren - også for at hjælpe til i køkkenet, når vi har travlt, og jeg sørger for to-go, gør rent med videre.

Hvad angår corona og smitterisiko er Andrea Baier Jensen ikke bange, fortalte hun. Men heller ikke ligeglad.

- Jeg vil nærmere betegne mig selv som forsigtig, og jeg får sprittet af og vasket hænder og følger de retningslinjer og anbefalinger, der er givet. På den måde tror jeg på, det nok skal gå. Jeg kan slet ikke overskue, hvis vi skal igennem endnu en nedlukning, så påpasselighed vægter jeg utroligt højt, sagde Andrea Baier Jensen.


Jeg er af natur en person, der kan lide at køre derudaf med 180 kilometer i timen, så nedlukningen har ikke været rart.

Andrea Baier Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce