Annonce
Ikast-Brande

Stor besparelse på vejprojekt

Der var sat 3,5 mio. kr. af til kanaliseringsanlægget på Borupvej, men den reelle pris blev næsten 900.000 kroner lavere. Foto: Mikael Lund
Et såkaldt kanaliserings-anlæg ved kartoffelmelsfabrikken AKM blevet meget billigere end beregnet.
Annonce

Ikast/Brande: Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg har haft fire afsluttede anlægs-projekter hver på over to millioner kroner til godkendelse.

På tre af projekterne, en udvidelse af genbrugspladsen i Ikast, anlæggelse af cykelstien fra St. Thorlund til Nr. Snede og salg af jord og byggegrunde i Ikast, har der været mindre budgetoverskridelser, mens der på det fjerde og sidste anlægsprojekt, kanaliseringsanlægget på Borupvej ved Mylius-Erichsensvej, er realiseret en besparelse på næsten 900.000 kr.

I 2018 bevilgede teknik- og miljøudvalget 3,5 mio. kr. til kanaliseringsanlægget, som var blevet nødvendigt i forbindelse med Andelskartoffelmelsfabrikken Midtjyllands (AKM) omlægning af kartoffelindleveringen.

Indleveringen af kartofler, som indtil da var foregået fra Herningvej, blev i forbindelse med en større udvidelse af fabrikken flyttet til den modsatte side af jernbanen.

AKM havde foreslået et lysreguleret kryds, men med baggrund i trafiktællinger af den daværende trafik i krydset besluttede teknik- og miljøudvalget i stedet at etablere et kanaliseringsanlæg uden signalregulering og uden den sti langs Mylius-Erichsens Vej, som også var indeholdt i AKM’s forslag.

Og det er altså dette kanaliseringsanlæg, det kun har kostet godt 2,6 mio. kroner at etablere.

Som årsag til besparelsen angiver Ikast-Brande Kommune lakonisk, at licitations-resultatet var bedre end forventet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce