Annonce
Debat

Stop vold mod børn - men med lighed for loven

Debat: ”Der kan ikke bankes noget som helst ind i børn, men der kan klappes uendeligt meget ud af dem”.

Hvor ville jeg ønske, at alle var bevidste om og levede efter Astrid Lindgrens smukke ord. I stedet ser man spark, slag, kvælertag, brækkede ribben og brændemærker efter cigaretter eller rødglødende kogeplader.


Annonce

Det er smertefuldt og næsten ubærligt at tænke på, at der dør børn hvert eneste år på grund af vanrøgt og mishandling.

Fra klummen


Der rigeligt med grusomme eksempler på børnemishandling i den danske kriminalhistorie. Og så er det kun de kendte sager, da de færreste opdages og anmeldes. En undersøgelse fra Vive - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - fra 2010 viste, at 5,6 procent af en børneårgang bliver fysisk mishandlet af deres forældre eller stedforældre.

Det svarer i 2020 til cirka 3500 børn i alle sociale grupper og i alle postnumre riget over.

Efter 41 år i dansk politi, heraf 20 år på Rejseholdet, hvor jeg har mødt denne ondskab, er det stadig smertefuldt og næsten ubærligt at tænke på, at der dør børn hvert eneste år på grund af vanrøgt og mishandling.

Hans Jørgen Bonnichsen er tidligere chefkriminalinspektør hos Rigspolitichefen og tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste.

Nogle gerningsmænd og -kvinder tror åbenbart, at revselsesretten (forældres ret til at slå deres børn) fortsat giver dem tilladelse til at anvende fysisk vold. Det kan der måske være en grund til, nemlig at retten først blev afskaffet i 1997 med en stemmes flertal.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, Dansk Folkepartis nuværende værdiordfører, Pia Kjærsgaard, er lige så arg en modstander af vold mod børn som jeg. Men når hun dengang kaldte ophævelse af revselsesretten for ”en uhyre socialistisk lov” og mente, at børnene blev statens ejendom, og at det nu var slut med forældres ret til at opdrage deres børn, så udtrykte hun en gammeldags kultur - præcis den, som et flertal i Folketinget, aktuelt mener er normal hos nogle indvandrere; nemlig retten til at bruge vold som led i opdragelsen.

Og paradoksalt har Dansk Folkeparti nu, sammen med de andre partier i oppositionen, i deres til tider diskriminerende galskab, aftalt med regeringen, at der efter sommerferien skal indføres en række ” uhyre socialistiske” skærpelser rettet mod indvandrerfamilier, der opdrager med vold.

Straffen skal øges med en tredjedel, og den økonomisk hammer tages i brug, så man efter en fældende dom i tre år nægtes dagpenge under arbejdsløshed. I stedet må man højst modtage kontanthjælp. Hvem sagde lighed for loven?

Tag ikke fejl. Jeg modtager ethvert initiativ, der kan forebygge, modvirke og forhindre børnemishandling, med stor glæde. Men jeg tror ikke, man kan banke noget som helst ind i vores indvandrerfamilier, men sikkert ”klappe uendeligt meget ud af dem” ved at behandle dem retfærdigt - for eksempel med lighed for loven.

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg Petersen (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce