Annonce
Erhverv

Stop: Forpagter siger farvel til cafeen på Hou Havn

Martin Jørgensen overvejer at sætte sig bag rattet i en foodtruck. Fredag er hans sidste dag på Caféen Hou Havn. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Martin Jørgensen overvejer at sætte sig bag rattet i en foodtruck og få en mere fleksibel tilværelse.
Annonce

Hou: Martin Jørgensen har i mange år været fast mand i køkkenet i Caféen Hou Havn, men på fredag er det slut. Han har opsagt forpagtningen og har i stedet andre planer. Sidste arbejdsdag bliver markeret med gratis mad og masser af musik.

- Jeg tænkte, at en fest vil være en god måde at markere det på. Og så giver jeg en omgang frikadeller, det er i Folkes ånd. Mig og Folke har haft så mange musikere her gennem tiderne, siger Martin Jørgensen.

Folke alias Folke Sørensen var ejer af havnecafeen, og Martin Jørgensen begyndte som lønnet ansat hos ham.

Siden har han været bestyrer og de seneste år forpagter. Folke Sørensen døde tidligere i år, og det er en medvirkende årsag til, at Martin Jørgensen ikke længere vil forpagte caféen. Den er nemlig blevet sat til salg.

- Det er blandt andet derfor, jeg stopper. Jeg ved ikke, hvad der sker, og det koster også mange penge at holde stedet kørende. Skal man sætte nye toiletter ind, eller skal man ikke, spørger Martin Jørgensen.

Jeg giver en omgang frikadeller, det er i Folkes ånd.

Martin Jørgensen, afgående forpagter af Caféen Hou Havn

Annonce

Fordel at være mobil

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal fremover. Jeg har fået rigtig mange tilbud, og så går jeg rigtig meget og tænker over måske at starte en foodtruck her i området. Det må gerne være ned til vandet, og gerne i Hou. Jeg har snakket med havnefogeden om det, siger Martin Jørgensen.

Han ser flere fordele i at være mobil.

- Jeg vil holde det i det små uden for mange ansatte. Det giver fleksibilitet, og så er der mange muligheder. Du kan flytte din butik derhen, hvor der er sæson for at have åbent. Ved vandet er der sommermånederne, og så kommer julemarkederne inde i byen, mener Martin Jørgensen.

En foodtruck kan også køre til festivaler og byfester.

- Så jeg holder mit cvr-nummer åbent, og jeg har fået mulighed for at låne et køkken, så jeg kan lave diner transportable, siger han.

Annonce

Flere ser på cafeen

Folke Sørensen købte stedet i 1989 og åbnede 1. juli året efter. Gennem årene har der været masser af musik om sommeren, og kendte navne som Poul Dissing, Henrik Strube, Lone Kellermann og Moonjam har spillet i caféen.

Stedet er specielt, idet bygningen ligger på en lejet grund. Cafeen blev sat til salg, da Folke Sørensen døde, og den ligger på kommunal ejet jord. Der er en lejekontrakt, som gælder til 2033, men kommunen har sat området ved havnen til salg.

Ejendomsmæglerfirmaet Nordicals står for salget af cafeen, som er prissat til 2,1 millioner kroner.

- Der er rigtig fin interesse, men det er er ikke faldet noget på plads endnu. Der er jo nogle begrænsninger for lejekontrakten på jorden, men jeg tror, at den åbner som café næste år, siger Jens Eskildsen fra Nordicals.

Det samme tror Adam Sørensen, som er et af Folke Sørensens tre børn.

- Cafeen åbner næste år, det er jeg sikker på. Og jeg vil gerne takke Martin for de 10 års gode samarbejde, siger Adam Sørensen, søn af Folke Sørensen.

Fredag 27. september kan gæster fra klokken 16 spise frikadeller og kartoffelsalat, og i løbet af eftermiddagen og aftenen er der musik med Ørum/Nørskov Duo, Rockio og Remedy.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce