Annonce
Klima

Stop for små gaver i store æsker

Grafik: Lauge Eilsøe-Madsen, Verdens Bedste Nyheder
Ny maskine skal løse problemet med at vi spilder pap og plads med alt for store papkasser.

Julen er overstået, og mange købte deres gaver på nettet. De fleste kender nok godt til, at varerne bliver leveret i en papkasse, der er alt for stor. Det nye kamera eller legetøjet ligger og roder rundt mellem en masse skumplast. Det er ikke bare spild af pap og plastik, men betyder også, at varebilerne må køre mange flere ture for at levere pakkerne.

For at løse problemet har en virksomhed i den franske by Dijon opfundet en maskine, der automatisk pakker hver vare i sin helt egen papkasse, der passer præcis til varens størrelse.

Maskinen scanner varens størrelse, skærer pappet til, og lukker kassen omkring varen. Hele processen tager i gennemsnit 3,6 sekunder.

Papkassemaskinen er endnu i testfasen, men en journalist fra BBC har testet den på tre forskellige typer julepynt, og selv glaskuglerne overlevede at blive pakket i deres egen lille kasse.

Hvis maskinen bliver en succes, kan det spare rigtig meget pap og køretid for varebilerne.

Internetshopping er stærkt stigende i verden, og i EU er det ifølge Eurostat seks ud af ti internetbrugere, der har købt noget online inden for det seneste år. I Danmark er det hele 84 procent.

Annonce

Verdens Bedste Nyheder

Denne artikel er produceret af Verdens Bedste Nyheder, som er et uafhængigt medie, der laver konstruktiv journalistik med udgangspunkt i FN’s Verdensmål.

Verdens Bedste Nyheder fokuserer på ofte oversete fremskridt, potentialer og løsninger på verdens udfordringer.

Læs mere på verdensbedstenyheder.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

AC Horsens. Vi vil gerne satse - økonomisk forsvarligt

Læserbrev: I lørdagens avis (25. januar) kan man læse en analyse af Torben Andersen, hvor han klandrer direktør Kristian Nielsen for ikke at åbne tegnebogen for en eller flere angribere. Bestyrelsens opgave er altid at sikre de bedst mulige resultater inden for rammerne af økonomi, som vi nu engang har til rådighed. Vores direktør, cheftræner m.fl. arbejder selvfølgelig loyalt inden for de rammer, som de får af os som bestyrelse. Vi har principielt tre helt overordnede opgaver: 1) Sikre et førstehold, som er konkurrencedygtigt, 2) Sikre en udvikling af vores ungdomshold, således de på sigt kan bidrage med egne spillere til vores førstehold og sikre lokale talenter en vej til topfodbold og 3) Sikre at vores administration kan leve op til de krav, som stilles for at være en professionel fodboldklub i superligaen. I ungdomsafdelingen har vores trænerteam i samarbejde med vores team omkring førsteholdet med kæmpe støtte fra hjertesponsorerne præsteret fantastiske resultater og en helt unik udvikling inden for de begrænsede rammer, som de har fået. Vi har en administration, som for forholdsvis begrænsede midler gør, at vi kan leve op til alle de mange krav til at være en del af det medieshow, som superligaen er. Som klub er vi meget stolte af vores sportslige flagskib i Superligaen. Den sportslige sektor med cheftræner Bo Henriksen i spidsen har efter vores opfattelse fået det optimale ud af de ressourcer, som vi stiller til rådighed. Med de penge vi har til rådighed, er der ingen måde, hvor vi kan købe os til at være 100 pct. sikre på at blive i superligaen. Ulempen med f.eks. at lave en fem måneders aftale med en angriber er, at der jo igen garanti er for, at det redder os eller at denne angriber leverer otte til 10 mål i den periode. Resultaterne kan derfor aldrig være sikre, men det kan udgifterne. Vores valg i bestyrelsen har derfor kun et formål, at vi sikrer klubben både nu og fremover. Vi synes faktisk i al beskedenhed, at vi som klub og by kan være meget stolte af de resultater, som vi har leveret inden for vores rammer. Som bestyrelse er vi nødt til, at være økonomisk ansvarlige, også selvom det var sjovere lige at åbne kassen på klem. Torben Andersen og andre skal dog på ingen måde være i tvivl om, at alle omkring klubben arbejder hårdt for at finde råderummet til en angriber mere. For den siddende bestyrelse er økonomisk forsvarlighed en helt afgørende forudsætning. Skulle aktionærerne på et tidspunkt ønske noget andet, så er bestyrelsen jo på valg årligt. Hvis Torben Andersen ønsker at kritisere nogen, så må kritikken rettes mod bestyrelsen og ikke vores administration og sportslige sektor, som efter vores opfattelse leverer fantastiske resultater inden for de rammer, som de får.

Østjylland For abonnenter

Rektor inden elevfordeling: - Der bliver ramaskrig, hvis vi skal aflevere elever

Annonce