Annonce
Skanderborg

Stomp og lego-byggeri: Kulturhuset er for børn i vinterferien

Onsdag og torsdag i vinterferien kan man bygge løs til "Lego for alle" i Nedre Foyer i Kulturhuset i Skanderborg. PR foto

Skanderborg: Traditionen tro er der mange aktiviteter for store og små i Kulturhuset Skanderborg i vinterferien. Der er nogle, hvor man skal købe billet og andre, hvor man bare skal møde op.

Vinterferiens første arrangement er mandag 11. februar kl. 11, hvor der er børnestomp for børn i alle aldre med Kims Stomp.

Tirsdag 12. februar kl. 11 er der koncert og sjov med gruppen "Musik & Motorik".

Onsdag 13. og torsdag 14. februar kl. 10-15 kan man bygge løs til "Lego for alle" i Nedre Foyer. Kulturhuset har masser af klodser og masser af plads.

Fredag 15. februar har Di Heslige Slønglers Klup inviteret Onkel Reje på besøg. Sammen med Brille og Linda Belinda optræder han med "Onkel Reje og Brilles Mega Store Magiske Trylleshow".

Vinterferien byder også på familiefilm i Biografen Kulturhuset. I år viser Biografen "Sådan træner du din drage 3" og "Skammerens datter 2". /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge

Læserbrev: De unge flygter fra kommunen, og det ses tydeligt i Ry, hvor jeg selv bor. Jeg ser mig selv som relativt ung endnu (27 år), og jeg mærker tydeligt, hvordan mine venner og bekendte flytter fra kommunen til de større byer såsom Aarhus eller Silkeborg for at studere. Spørger man de mange unge fraflyttere, er der særligt to ting, de peger på i forhold til at flytte væk: "Der sker for lidt" og "Der er ikke ret mange studievenlige boliger". Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge. Der er jo fremragende muligheder for at komme til både Silkeborg og Aarhus med tog eller bus, og er det ikke netop ungdommen, man bør investere i, i en kommune som Skanderborg, hvor man ser, at der bliver flere og flere ældre og færre og færre unge? Jeg tror, at antallet af studie-/ungdomsboliger i Ry kan tælles på to hænder, og det er meget lidt af en by på Rys størrelse. Jeg har selv erfaret, at ventetiden kan være lang. Jeg mener, at man som kommune kan tage et større ansvar for at gøre kommunen mere ungdomsvenlig. Man kunne øremærke udstykninger til ungdomsboliger, man kunne gøre det mere attraktivt for bygherrer at bygge ungdomsboliger osv. Der er masser af muligheder, men det virker som om, det ikke betyder noget at få ungdommen til at blive. Nogle gange føler man faktisk næsten, at folk i kommunen forventer af de unge, at de flytter udenbys. Jeg er født og opvokset i Ry omegn, og da jeg flyttede hjemmefra, blev det mødt med undren, at jeg valgte at bosætte mig i Ry - ja, det var jo nærmest uhørt, at jeg ikke flyttede til Silkeborg eller Aarhus - og jeg bor her stadig. Ry er en dejlig by tæt på naturen, gode transportmuligheder, gode indkøbsmuligheder, et stort og flot idrætsanlæg og - jamen, alt hvad hjertet begærer. Jeg mærker specielt på mit fodboldhold (Rye BK), at de unge søger væk. Her har vi inden for det sidste års tid mistet så mange spillere, at vi næsten ikke kan sammensætte et hold til kampene. Jeg, som ung politiker i kommunen, er trist over den tendens. Under valgkampen i 2017 forsøgte jeg at råbe op, men følte mig overhørt, og derfor forsøger jeg altså igen at kæmpe ungdommens kamp. Jeg mener, at vi har brug for unge mennesker i vores kommune, hvis vi fortsat skal leve op til at være en af landets rigeste kommuner, have en velfærd i topklasse og en lav arbejdsløshed.

Annonce