Annonce
Sport

Stolte traditioner skal holdes i hævd

Michael Straube, Thomas Kokholm og Henning Hansen har overtaget arrangementet af nytårsløbet efter Jakob Ravn. Foto: Karl Ditlevsen.
200 løbere er klar til at løbe nytåret ind i årets nytårsløb i Horsens,
Annonce

Horsens: - Stolte traditioner skal holdes i hævd, og det er i høj grad fine traditioner, Horsens og Jakob Ravn har skabt med nytårsløbet.

Det siger Thomas Kokholm, formand for Horsens Orienteringsløb.

- Jakob Ravn arrangerede nytårsløb i 40 år og overlod stafetten til os andre. Nu er det 42. gang, løbet afvikles, og det er en stor glæde, at antallet af deltagere er støt stigende. Vi har justeret lidt på Jakob Ravns koncept med elektronisk tidtagning, og vi har udskiftes Ravns tænger med en brik, men det er småting, siger Thomas Kokholm.

- Jeg tør ikke love, at vi holder ud i 40 år, som Jakob Ravn gjorde, men vi har arvet løbet fra Jakob Ravn og holder fast på alt det, han har skabt, siger formanden.

Thomas Kokholm er sammen med Henning Hansen og Michael Straube klar til at byde deltagerne velkommen i de tre faste klasser, 5 km, 8 km og 12 km.

- Der er 125 kort til den korte bane, 60 kort til mellembanen og 25 kort til den lange, så vi forventer 200 deltagere. Vejret er fint, og der er ingen risiko for snestorm. Vi har valgt brandhaner helt i Jakob Ravns ånd og har fået lov at låne nogle brandhaner ved kommunen.

- Hele året lægger vi hovedet i blød for at finde på ideer. Vi har også talt om legepladser, men der er ikke legepladser nok, erkender han.

De tre klasser starter med fem miniutters mellemrum kl. 10.00, og det hele foregår 31. december med start og opløb foran Forum Horsens.

- Jeg kommer desværre ikke selv ud at løbe. Jeg sidder klar til at modtage resultaterne, siger han.

Der er tilmeldt omkring 50 løbere på forhånd, men alle kan være med blot ved at møde op.

- Jeg glæder mig til at se de glade ansigter, der plejer at møde op, og jeg håber, vinderen på den lange bane kan komme under en time, siger formanden.

Malthe Poulsen fra Hillerød vandt sidste år, men han er forhindret i år. Det er iøvrigt formandens svigersøn.

Han er ikke bekendt med, om nogle af de bedste i landet møder op, som det skete tidligere, da Flemming Jørgensen, Thomas Hjerrild, Jan Eg, Chris Terkelsen og Torben Skovlyst og andre topløbere vandt.

Troels Nielsen topper med seks sejre siden 2002, Svend Erik Kristensen har vundet fem gange, Kenneth Thonsgaard fire gange og Kent Hansen tre gange.

Nytårsløbet er et af Horsens Orienteringsklubs største arrangementer, dog er Beringsstafetten stadig det største arrangement i samarbejde med Atletica.

Troels Nielsen har vundet nytårsløbet seks gange. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

50 års jubilæum

I det nye år starter Horsens Orienteringsklub med endnu et stort arrangement, nemlig klubbens 50 års jubilæum.

Thomas Kokholm, 48, er klubbens syvende formand efter Jørn Juhl, Axel Stobberup, Peer Straarup, Erik Nielsen, Preben Jørgensen og Lars Sørensen.

Der er gang i aktiviteterne i Åbjergskoven, og klubben har netop fået fire løbere udtaget til U18-landsholdet, Jacob Klerke, Jonas Korsholm, Therese Skouboe og Elanor Henriksen. De har udsigt til bl.a. en tur til Ungarn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Skanderborg

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce