Annonce
AC Horsens

Stolt og klogere: Hallur Hansson nyder rollen som anfører

Hallur Hansson var første gang anfører for AC Horsens i opgøret mod AGF. Det var samtidig hans kamp nummer 100 i gult. Foto: Ole Nielsen.
Sidste sæsons topscorer nåede en milepæl med 100 kampe for AC Horsens mod AGF, og det kan blive til mange flere, selv om Hallur Hansson har mod på nye oplevelser.
Annonce

Horsens: AC Horsens har solgt Sivert Heltne Nilsen, der var udset som anfører i denne sæson, efter Mathias Nielsen skiftede til Randers FC. I deres fravær er det nu Hallur Hansson, der har fået hvervet, som tidligere har været båret af profiler som Mads Rieper og Niels Lodberg.

Nu er det Hallur Hansson, der skal bære stafetten videre. Hans første kamp som anfører gik ikke godt med 2-0 nederlaget til AGF. Det var oven i hans kamp nummer 100 for AC Horsens, men der var ikke meget at fejre efter kampen i Aarhus. Det ændrer dog ikke på, at Hallur Hansson glæder sig over sin nye rolle.

- Det er en stor ære at være anfører i en superligaklub. Det betyder meget, at trænerstaben ser mig som en leder, siger Hallur Hansson.

Han har ikke tidligere været anfører, hvis vi ikke medregner midtbanespillerens tid som ungdomsspiller på Færøerne.

- Jeg håber at kunne tage min rolle som leder med på landsholdet, siger Hallur Hansson, der netop har rundet 25 kampe for Færøerne.

Hallur Hansson

Født: 8. juli 1992 i Torshavn

Fodboldkarriere:

Ungdom: VB Valur og HB Torshavn

2008-11: Aberdeen, spillede en kamp på førsteholdet.

2011-12: HB Torshavn

2012-14: AaB

2014: Vikingur Gøta, Færøerne

2014-16: Vendsyssel

2016: AC Horsens - står noteret for 100 kampe - forlængede i sommerferien sin kontrakt til 31. december 2021.

25 A-landskampe (fire mål), 10 U21-landskampe, syv U19-landskampe, 12 U17-landskampe.

Debut på A-landsholdet 15. august 2012 mod Island.

Scorede sejrsmålet i Færøerne 1-0 sejr over Grækenland 13. juni 2015 på hjemmebane i Torshavn.

Scorede sit første landskampmål i sin 9. landskamp, en VM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan, og scorede også mod Malta og Gibraltar.


Annonce

Kun overgået af Nymann

Med 100 kampe er han tæt på at være den mest rutinerede spiller i AC-trøjen. Thomas Kortegaard spiller afskedskamp på mandag, og så er det kun Peter Nymann, der har flere kampe i gult end Hallur Hansson.

Hallur Hansson forlængede i sommerpausen sin kontrakt frem til udgangen af 2021.

- Så forhåbentlig bliver det til mange flere kampe. Jeg havde også rundet 100 kampe noget før, hvis jeg ikke havde haft så mange karantænedage, smiler Hallur Hansson, der også har haft en periode med skader, der har holdt ham væk fra superligakampene.

- Jeg kommer ikke til at slå Thomas Kortegaard på antal kampe. Jeg er ikke typen, der bliver i samme klub i 13 år. Der skal ikke være tvivl om, at jeg er glad for at være i AC Horsens, og jeg kan sagtens se mig selv spille her kontrakten ud. Jeg er 27 år, så jeg har mine bedste periode foran mig, og jeg vil gerne ud og opleve noget andet på et tidspunkt, men det kommer jo til at afhænge, om der er interesse for mig, niveauet og økonomien, siger Hallur Hansson.

Annonce

På skånekost

Han har den seneste periode været på skånekost på grund af en overbelastningsskade, og i modsætning til tidligere i karrieren er AC-spilleren blevet klogere. Han lytter i hvert fald til AC Horsens' sundhedsstab, som har bedt ham om at passe på fodboldbenene og træne for sig selv.

Hallur Hanson har tidligere spillet en længere periode med smerter, og det kostede efterfølgende et par operationer, fordi han havde spillet med et brud på foden.

- Nu accepterer jeg, at jeg skal holde mig i ro. Trænerne kender mig, så jeg kan simpelthen ikke få lov til at træne, siger Hallur Hansson, der dog forventer at være tilbage på træningsbanen i fulde omdrejninger i de kommende uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce