Annonce
Sport

Stjernernes legeplads: NBA's All Star Weekend kan stadig fascinere

Dunkekonkurrencen er hvert år et stort tilløbsstykke under All Star-weekenden, når nogle af NBA's mest atletiske spillere trodser tyngdeloven. Her er det Detroits kæmpestore centerspiller, Andre Drummond, der flyver mod kurven i 2016-udgaven. Arkivfoto: Bob Donnan

All Star-weekenden i NBA har historisk set været et sportsshow med ganske få sidestykker. I dag fascinerer eventet stadig, selvom tidligere tiders ikoniske All Star-øjeblikke hænger tungt over begivenhederne.

Charlotte, North Carolina: Amerikanerne elsker det. At hylde deres helte. Og i Guds eget land nyder få mennesker samme popularitet som sportsstjernerne.

Tag blot et kig på perlerækken af kælenavne, der knytter sig til listen over basketball-ikoner, der har været udtaget som såkaldte All Star-spillere:

"The Logo" Jerry West, Ervin "Magic" Johnson, Hakeem "The Dream" Olajuwon og selvfølgelig ingen ringere end "His Airness" Michael Jordan.

Formatet er meget lige til. Basketballfans over hele verden stemmer på deres favoritspillere, som med nok stemmer ud for deres navn sikrer sig en billet til festlighederne og kan skrive den prestigefulde All Star-titel på CV'et.

Derfor har All Star-formatet historisk set lagt arena til, at de bedste af de bedste er blevet matchet mod hinanden. På papiret en sportslig lækkerbisken med uhørt potentiale, men sjældent med dét drama, man længes efter bag skærmen.

All Star-kampen i verdens bedste basketballliga, NBA, er ingen undtagelse.

Som regel ligger alvoren et meget lille sted, og der bliver normalt først dækket en smule op i kampens slutminutter. Intensiteten må vige pladsen til fordel for maskerede afleveringer, alley-oops og dunks på stribe.

Seværdigheden er dog stadig i top. For hvem taber ikke kæben over meterhøje verdensklasseatleter, der, med al den "swag" de kan mønstre, giver smagsprøver boldkunster og meterlange svæv over halvgulvet?

NBA All Star Weekend

All Star-weekenden er blevet afholdt siden 1951 og lægger hvert år vejen forbi en ny by.Arrangørerne har i årenes løb introduceret nye konkurrencer eller underholdende indslag, som har sat kulør på den weekendlange begivenhed.

De seneste mange år har man afholdt en kendiskamp om torsdagen, en Rising Stars-kamp om fredagen, skills- og dunkekonkurrence om lørdagen og hovedattraktionen, All Star-kampen, om søndagen.

Det er fan-stemmer, der afgør, hvilke NBA-spillere, der løber med pladserne på holdene og de eftertragtede All Star-titler til CV'et.

Listen over spillere med flest All Star-udtagelser tæller blandt andet Kareem Abdul-Jabbar med 19, Kobe Bryant med 18, Lebron James med 15 og Michael Jordan med 14.

Hvert år kåres en All Star Game MVP - kampens mest værdifulde spiller. I 2015 var det Oklahoma-profilen Russel Westbrook, der løb med titlen, da All Star-weekenden blev afholdt i Madison Square Garden i New York. Arkivfoto: Kathy Willens

Masser af stjernestøv

Basketballsprofilerne fra NBA nyder i dag celebrity-status med alt, hvad der dertil hører af berømmelse og brandværdi, der skal plejes.

All Star-weekenden bliver da heller ikke mere oplagt, end til netop dét formål, for hvert år valfarter Hollywood-kendisser til basketfesten, der sætter NBA's tætpakkede kampprogram på pause - til fordel for showbasket og stjernestøv i lange baner.

Eventet, som i år finder sted i Charlotte, North Carolina, tæller blandt andet en celebrity-kamp og den ikoniske dunkekonkurrence, inden eventet slutter af med selve All Star-kampen.

Spørgsmålet er så, hvorfor cirka 7,7 millioner basketballfans på verdensplan tuner ind på hovedbegivenheden søndag aften, når kampen reelt er betydningsløs, og spillerne knapt for sved på panden.

Mystikken, der forsvandt

Der har alle dage ligget en fascinationskraft i at overvære toppen af poppen give den gas med og mod hinanden - indenfor en hvilken som helst sportsgren.

Man kan dog spørge sig selv, om All Star-konceptet efterhånden har mistet noget af sin mystik. I den digitale tidsalder er mange af de spørgsmålene, der før rumsterede før en All Star-weekend, nemlig besvaret, allerede inden herlighederne går i gang.

Det er de færreste, der ikke allerede har set ligaens topnavn, LeBron James, brilliere med dunkeopvisninger på Instagram. Og er der skærmydsler mellem rivaliserende spillere, har de formentlig allerede givet trash talk'en frit spil på Twitter, inden de mødes i All Star-kampen.

I firserne hungrede basketballpublikummet efter at se, hvilke mulige og umulige dunks Michael Jordan og Dominique Wilkins mon tog med til deres episke dueller i dunkekonkurrencen. I nullerne ventede man spændt på sprængfarlige episoder mellem de to tidligere holdkammerater Kobe Bryant og Shaquille O'Neal, der var gået hver til sit efter et drabeligt brud og en krig på ord i medierne.

Tilbage er i dag generalprøven på nogle af de dueller, fans kan vente sig i NBA's slutspil senere i sæsonen.

Og det er måske alt rigeligt - for hvor tit får Lionel Messi og Christiano Ronaldo lov til at vælge et hold af kumpanjoner på tværs af ligaer og arbejdsgivere og holde legestue en hel aften?

Så længe det store stjernetræf stadig kan få publikummer til at tabe kæben, og børn verden over til at drømme sig i fugleflugt mod basketkurven.

TV2 Sport sender live fra All Star-weekenden alle dage.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce