Annonce
Brædstrup

Stjernekiggertårn indvies ved Slaggård Banke

Det specielle naturområde omkring Slaggård Banke er også en søndags udflugt værd. Arkivfoto

Torp: En gruppe frivillige borgere under Foreningen for godt naboskab i Underup og omegn har igennem længere tid arbejdet på at gøre naturområdet omkring Slaggård Banke ved Torp mere attraktivt for det almene publikum.

Fredag 21. juni klokken 16 indvier foreningen i samarbejde med Horsens Kommune og Friluftsrådet et nyt stjernekiggertårn og shelter på det fredede område på Slaggård Banke.

Her vil der være et smukt kig ud over de mange jernalderhøje, som Nationalmuseet betegner som "en af de mest imponerede højgrupper i landet". Udover de ni gravhøje ved Slaggård Banke er der fra området også mulighed for at få et kig til Vorbjerg-højene, som indeholder 11 fredede og ni overpløjede høje.

Udover det nye tårn og shelter på Slaggård Banke er der også indrettet et bålsted, så der er mulighed for de besøgende at lave mad over bål.

Friluftsrådet og Horsens Kommune har tilsammen bidraget med cirka 80.000 kroner til projektet. Indvielsen starter klokken 16, hvor næstformand for Friluftsrådet i Søhøjlandet, Lars Krogh, klipper snoren.

Herefter er der hygge, musik og bålmad. Mødestedet er Slaggård Banke, og der er mulighed for parkering på p-pladserne på Naldalvej eller Vorbjergvej, hvorfra der er anvisninger til pladsen.

Annonce
Det nye stjernekiggertårn og shelter på Slaggård Banke. Privatfoto

 

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Børnefest for kronisk syge børn

Annonce