Annonce
Sport

Stjerne-center med skavank spiller mod Svendborg - nu spidser det til i toppen af ligaen

Will Artino kom i sidste uge galt af sted med sin ene ankel. Han er dog med, når HIC tirsdag aften hjemme møder Svendborg.arkivfoto: Søren E.Alwan
basketball - I løbet af den næste lille uge afgøres de øverste pladser i Basketligaen.

Horsens IC og Bakken Bears er suveræne øverst i stillingen, og i løbet af de kommende seks dage spiller klubberne de to resterende indbyrdes opgør i grundspillet.

Det første på torsdag og det andet på søndag, begge gange i Aarhus.

HIC-mandskabet har imidlertid andet at tænke på trods de forestående topkampe. Tirsdag aften gælder det hjemmekampen mod Svendborg, og den kamp skal vindes for at bevare chancen for at sætte sig på grundspillets førsteplads.

Arnel Dedic, træner for Horsens IC, ser dog ikke helt så kategorisk på det.

- Sæsonen har vist, at både vi og Bakken Bears kan tabe kampe. Vinder vi den ene af kampene mod dem og alle de andre, slutter vi som nr. et, men der er ingen, som siger, at et af holdene ikke taber andre af de sidste kampe, siger Arnel Dedic.

Slutter Horsens IC og Bakken Bears med det samme antal sejre, er de indbyrdes resultater afgørende. I det regnskab er HIC foran med 2-0.

Fordel med de gode

Førstepladsen i grundspillet sikrer hjemmebanefordel igennem hele slutspillet og på papiret lettere modstandere.

Det er dog ikke noget, Iffe Lundberg i øjeblikket skænker ret mange tanker.

- Selvfølgelig er det godt at få hjemmebanefordel i finalerne, men lige nu handler det om, at vi er klar, når slutspillet begynder, siger Iffe Lundberg.

Basketligaen er i øjeblikket delt i tre. HIC og Bakken Bears er suveræne i top, og Stevnsgade er isoleret i bunden. Resten ligger tæt, og det er derfor vanskeligt at spå om mulige slutspilsmodstandere.

- Hvem vi møder i de første runder, er jeg ligeglad med, siger Iffe Lundberg og fortsætter:

- Jeg ser det nok som en fordel, hvis vi møder gode hold i slutspillet på vej mod finalerne, for så er vi testet, inden vi skal i gang med dem.

Mack tættere comeback

Horsens IC er uden Myles Mack, der fortsat er ude på grund af en fiberskade.

Det lysner dog hurtige end tidligere antaget for den lille amerikaner, og Arnel Dedic vil ikke udelukke, at Myles Mack får comeback i søndags-kampen mod Bakken Bears.

- Hvis han spiller, bliver det ikke meget. Vi tager ingen chancer, for han skal stille og roligt i gang igen, siger HIC-træneren.

Til gengæld er Will Artino med mod Svendborg. Han udgik allerede efter et par minutter, da HIC i torsdags tabte udekampen mod Sisu. Will Artino vred om på sin ene ankel.

- Han er ikke 100 procent, men vi kan ikke undvære ham, så han spiller, sige Arnel Dedic.

Svendborg Rabbits har døjet med en række skader i truppen og har tabt de seneste fire ligakampe. Det lysner dog for fynboerne, da amerikaneren Harding Nana er tilbage mod HIC - nøjagtig som Antonio Porta, der i en periode har været inde og ude af holdet af diverse årsager. Dermed er kun Axel Karason ude.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];