Annonce
Horsens

Stjålne dåbsfad og lysestager fra Vær Kirke fundet

En 43-årig mand, der er sigtet for tyveriet i Vær Kirke, fortalte tirsdag, hvor han havde gemt tyvekosterne. De blev fundet i et skovområde i Horsens, oplyser Sydøstjyllands Politi. Foto: Søren E. Alwan
Sydøstjyllands Politi fandt tirsdag de stjålne genstande fra indbruddet i Vær kirke i sidste uge. De blev fundet i en skov efter hjælp fra den mistænkte, 43-årige gerningsmand.

Horsens: Det var nye oplysninger fra en fængslet 43-årig mand, der tirsdag førte politiet til en række stjålne genstande fra Vær Kirke.

Den 43-årige, der har erkendt tyveriet, brød natten til mandag 11. marts ind i kirken og stjal et dåbsfad, to alterstager, en dåbskande, en syvarmet lysestage og 45 små lysestager. Dåbsfad og alterstager kan dateres til 1550.

Rovet gemte han i et skovområde i Horsens, hvor det nu er dukket op, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Erkender nu tyveri

Den 43-årige blev anholdt natten til onsdag i sidste uge, da han befandt sig i en bil ved Tamdrup Kirke.

Han blev sigtet for tyveriet i Vær Kirke og for et indbrudsforsøg i Tamdrup Kirke.

Han blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens i sidste uge, hvor han nægtede begge forhold. Han blev dog varetægtsfængslet i to uger.

Ifølge pressemeddelelsen har han under en genafhøring skiftet mening og erkender nu tyveriet fra Vær Kirke.

- Derved opstod der en åbning til også at få ham til at fortælle, hvor de stjålne genstande var, og de lå godt gemt i et skovområde i Horsens, oplyser politiet.

Delt 1000 gange

Politiet efterlyste i sidste uge de stjålne genstande og bad om hjælp til at finde dem.

Efterlysningen blev bakket flot op og delt næsten 1000 gange på Facebook, hvilket glæder politiet.

- Men parakdoksalt nok så endte det alligevel med, at det var fra gerningsmanden, at de nødvendige oplysninger kom, så genstandene kunne reddes i sikkerhed og hurtigst muligt genindtage deres plads i Vær Kirke, siger vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce