Annonce
Hedensted

Stiller op igen: Vanting håber, at tredje gang bliver lykkens gang

Til daglig er Søren Vanting butikschef i Drømmeland i Horsens, men han drømmer om, at det også kan blive til en post i regionsrådet. Arkivfoto: Line Kyed
48-årige Søren Vanting er bedste bud på et regionsrådsmedlem fra De Konservative i Hedensted, og han håber, at afgangen af den lokale Venstre-stemmesluger Erik Vinther kan åbne op for en plads.

Hedensted: Med lidt flere end 300 personlige stemmer ved regionsrådsvalget i både 2013 og 2017, lykkedes det ikke for den konservative Hornsyld-mand Søren Vanting at blive valgt ind.

Til november er han dog igen at finde på stemmesedlen, og denne gang ser det hele lidt lysere ud, synes han. Blandt andet fordi meningsmålingerne gennem længere tid har været i De Konservatives favør. Men også fordi Venstres Erik Vinther fra Bråskov, der tidligere har støvsuget en masse lokale stemmer, har meddelt, at han ikke genopstiller.

- Jeg håber, at nogle af de lokale stemmer går til mig, for det er særdeles vigtigt at have et lokalt medlem repræsenteret i regionsrådet. Tænk lige på den planlagte grusgrav i Øster Snede eller de busruter, der måtte lukke på grund af letbanen i Aarhus. To gange har vi været tæt på at få hospicepladser i Hedensted Kommune, men det er glippet, fordi vi ikke har haft nok lokale repræsentanter, siger Søren Vanting.

Annonce

Passioneret jæger

Til daglig arbejder han som butikschef i Drømmeland i Horsens, hvor han kom til efter 12 år som førstemand hos Østjysk Våbenhandel i Hedensted.

Han er født og opvokset i Hornsyld, hvor han også bor i dag sammen med sin hustru Majken og parrets to drenge, der begge er i gang med ungdomsuddannelser.

48-årige Søren Vanting mødte i sin tid Majken i Konservativ Ungdom i Juelsminde, hvor han blev medlem, mens han gik på handelsskolen i årene 1989 til 1992.


Det er jo gået op og ned, så mange har partihoppet, men ikke jeg. Det at være medlem af De Konservative er en livsstil for mig.

Søren Vanting


- På mange måder er det at være medlem af De Konservative en livsstil for mig, og der er ikke bare tale om en fritidsrolle. Vi skriver og taler dagligt politik sammen i gruppen og mødes hver uge. Jeg har to gang været folketingskandidat, så jeg ved, hvad det handler om, siger Søren Vanting.

Fritiden bruges udover det politiske arbejde med løbeture, badminton og foreningsarbejde, og så er Søren Vanting en passioneret jæger.

De Konservative i Hedensted er ved regionsrådsvalget foruden Søren Vanting repræsenteret ved Claus Sørensen, Lars Jensen og lokalformand Jørgen Brandt.

Annonce
Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Endelig besked om studiestart: Flere vil i gang med en uddannelse på VIA i Horsens end sidste år

Odder For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Sport

Hvad er der dog galt med Esbjerg?

Sport

Drachmann ikke med til Amager

Sport

Thor Lange: AC Horsens er favorit på Amager

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

Net over havnebad endte som fuglefælde

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Hedensted

Se video: Kænguru løs i Løsning - efterlyser ejer

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Sport

Johanne Svendsen kom hjem til Vejle og slog professionel ukrainer

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Odder

Tre personer kæntret i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen er sejlet til undsætning

Annonce