Annonce
Hedensted

Stiller op igen: Vanting håber, at tredje gang bliver lykkens gang

Til daglig er Søren Vanting butikschef i Drømmeland i Horsens, men han drømmer om, at det også kan blive til en post i regionsrådet. Arkivfoto: Line Kyed
48-årige Søren Vanting er bedste bud på et regionsrådsmedlem fra De Konservative i Hedensted, og han håber, at afgangen af den lokale Venstre-stemmesluger Erik Vinther kan åbne op for en plads.

Hedensted: Med lidt flere end 300 personlige stemmer ved regionsrådsvalget i både 2013 og 2017, lykkedes det ikke for den konservative Hornsyld-mand Søren Vanting at blive valgt ind.

Til november er han dog igen at finde på stemmesedlen, og denne gang ser det hele lidt lysere ud, synes han. Blandt andet fordi meningsmålingerne gennem længere tid har været i De Konservatives favør. Men også fordi Venstres Erik Vinther fra Bråskov, der tidligere har støvsuget en masse lokale stemmer, har meddelt, at han ikke genopstiller.

- Jeg håber, at nogle af de lokale stemmer går til mig, for det er særdeles vigtigt at have et lokalt medlem repræsenteret i regionsrådet. Tænk lige på den planlagte grusgrav i Øster Snede eller de busruter, der måtte lukke på grund af letbanen i Aarhus. To gange har vi været tæt på at få hospicepladser i Hedensted Kommune, men det er glippet, fordi vi ikke har haft nok lokale repræsentanter, siger Søren Vanting.

Annonce

Passioneret jæger

Til daglig arbejder han som butikschef i Drømmeland i Horsens, hvor han kom til efter 12 år som førstemand hos Østjysk Våbenhandel i Hedensted.

Han er født og opvokset i Hornsyld, hvor han også bor i dag sammen med sin hustru Majken og parrets to drenge, der begge er i gang med ungdomsuddannelser.

48-årige Søren Vanting mødte i sin tid Majken i Konservativ Ungdom i Juelsminde, hvor han blev medlem, mens han gik på handelsskolen i årene 1989 til 1992.


Det er jo gået op og ned, så mange har partihoppet, men ikke jeg. Det at være medlem af De Konservative er en livsstil for mig.

Søren Vanting


- På mange måder er det at være medlem af De Konservative en livsstil for mig, og der er ikke bare tale om en fritidsrolle. Vi skriver og taler dagligt politik sammen i gruppen og mødes hver uge. Jeg har to gang været folketingskandidat, så jeg ved, hvad det handler om, siger Søren Vanting.

Fritiden bruges udover det politiske arbejde med løbeture, badminton og foreningsarbejde, og så er Søren Vanting en passioneret jæger.

De Konservative i Hedensted er ved regionsrådsvalget foruden Søren Vanting repræsenteret ved Claus Sørensen, Lars Jensen og lokalformand Jørgen Brandt.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Unge skræmte gæster ved 60 års fødselsdagsfest på sognegård: - De truede med kniv og var iført elefanthuer

Hedensted For abonnenter

Poul spejder efter kloakarbejderne: Spildevands-selskab har brugt alle pengene på nye udstykninger

Sport

HfS sejrede på udebane, da Søren Jochumsen agerede vikar i målet: Holdet er et mulehår fra at indfri sæsonens målsætning

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

Dall: K er klar til hvad som helst for at vinde borgmesterkæder

Kultur For abonnenter

Sikke et døgn: voldsomt stormvejr, nedbrud på elnettet og eksplosiv gas på afveje

HH Elite

Se videoanalysen og genlæs livebloggen: HH Elite viser klassen og vinder stort i Holstebro

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Odder

Syv nye padelbaner på vej: Håndboldstjerner med i nyt stort padelcenter

Horsens For abonnenter

Dorthe fik kørt benene over af en lastbil: Jeg kan huske det hele, men angsten fyldte mere end smerten

Horsens

Travl nat i Horsens: 19-årig råbte 'fucking bøsser' og sprang på politibetjent

Annonce