Annonce
Indland

Stille keeper stod i skyggen af stjernerne

Troels Rasmussen holdt målet rent, da Danmark slog Skotland 1-0 i landets første kamp nogensinde ved en VM-slutrunde. Han blev dog sat af efter de første to kampe i turneringen. Foto: Ukendt/Ritzau Scanpix

Troels Rasmussen, der 7. april fylder 60 år, vogtede målet i landsholdets storhedstid i 80'erne, og i 12 år passede han AGF-buret med fire titler til følge.

Han var aldrig blandt de mange lysende stjerner på Danish Dynamite-holdet i 1980'erne, men Troels Rasmussen vogtede ofte buret i dansk landsholdsfodbolds første store glansperiode.

Den høje keeper, der onsdag den 7. april fylder 60 år, var blandt andet i aktion, da Danmark deltog ved VM for første gang i 1986 med stjerner som Preben Elkjær, Michael Laudrup, Morten Olsen og Søren Lerby.

Målmanden fra Ebeltoft, der var kendt som en stille type, debuterede på A-landsholdet, da et af de første skridt mod EM i 1984 blev taget med Jesper Olsens soloudligning til 2-2 mod England i september 1982.

De efterfølgende år kom han dog til at stå i skyggen af motorcykelbetjenten Ole Qvist, der var træner Sepp Pionteks foretrukne.

Rasmussen fik dog de sidste kampe af VM-kvalifikationen, da Danmark indløste billet til Mexico. Og han stod også i de to første kampe ved VM, blandt andet i den legendariske 6-1-sejr over Uruguay.

Men Piontek havde dog undervejs set usikkerhed hos Rasmussen og valgte Lars Høgh til de sidste kampe i turneringen.

Rasmussen vandt sin position som førstekeeper tilbage i den efterfølgende EM-kvalifikation. Men en fejl i EM-åbningskampen mod Spanien i 1988 fik Piontek til at gennemføre generationsskiftet midt i EM, og Peter Schmeichel afløste.

Troels Rasmussen fik dog en række venskabskampe at slutte landsholdskarrieren af på, så det i alt blev til 35 A-landskampe.

På klubplan indledte Troels Rasmussen seniorkarrieren i Vejle. Men han blev hentet til AGF, som blev hans klub i perioden fra 1982 til 1994.

Han blev kendt som en stærk ankermand i AGF's storhedstid og var med til at vinde klubbens fortsat seneste mesterskab i 1986.

Desuden var han med til at vinde landspokalturneringen i 1987, 1988 og 1992. Og han blev endda kåret som Åres Pokalfighter efter finalesejren over Brøndby i 1988.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Bor du i et område med høj eller lav smitte: Find dit sogn på kortet

Annonce