Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

Det er endnu uvist, hvor i Bytorv Horsens der skal være kvikteststed. Arkivfoto: Morten Pape
Horsensianerne skal have flere testmuligheder, lyder det borgmesteren. Et voksende smittetryk i de seneste dage har fået kommunen til intensivere kampen mod corona yderligere.

Horsens: Der er mange varer på hylderne i Bytorv Horsens, og i løbet af de kommende dage bliver kviktest for corona også en del af tilbuddene i storcentret på Søndergade.

Horsens borgmester Peter Sørensen (S) oplyser søndag eftermiddag, at et stigende incidenstal har fået kommunen til at intensivere jagten på større testkapacitet.

- Det er gennem test, vi har mulighed for at opspore smitten hurtigst muligt.

Annonce

- Vi har lige fået tilsagn om at åbne et teststed i Bytorv Horsens nu. Bytorvet har sagt ja til at lægge lokaler til, og regionen skal bruge nogle dage til at få det op at stå, så i løbet af næste uge vil der være testmulighed der, siger Peter Sørensen, som endnu ikke kan oplyse præcis, hvornår det ny teststed åbner, hvor i eller ved centret det skal ligge, eller hvor stor kapaciteten bliver.

Smittetallet steg både lørdag og søndag

Mantraet er dog så stor kapacitet på alle leder og kanter som muligt, understreger borgmesteren, som med bekymring har set smittetallet stige i Horsens i de seneste dage.


Jeg kan kun appellere til, at alle holder afstand, og at alle følger de anbefalinger, der er.

Peter Sørensen


Han oplyser, at der lørdag blev konstateret 19 nye smittede. Søndag var tallet yderligere 24.

Ifølge Statens Serum Institut er incidenstallet i kommunen søndag vokset til 121,2 mod 101,4 i fredags.

Smitten er ikke koncentreret i bestemte geografiske områder, forklarer Peter Sørensen, og den breder sig heller ikke i bestemte aldersgrupper.

- Det er folk i det, vi kan kalde den arbejdsduelige alder, siger han.

Dermed er der brug for en bred indsats, konstaterer borgmesteren, som er tilfreds med, at Bytorv Horsens nu bliver en del af corona-beredskabet.

Annonce

Det stopper ikke med Bytorvet

Det kan forhåbentlig få endnu flere til at lade sig teste, så smitten bedre kan inddæmmes, lyder logikken.

- Men det stopper ikke der, siger Peter Sørensen og uddyber, at kommunen også er i dialog med Sundhedsstyrelsen og Region Midtjylland om mere pcr-testkapacitet i Horsens Kommune, og samtidig håber han snart at kunne melde ud om åbning af flere kviktestcentre i lokalområdet - også uden for Horsens by.

Derudover går kommunen sammen med Sundhedsstyrelsen ind i et styrket samarbejde om smitteopsporing, forklarer han.

Annonce

Appel til borgerne

Det kan have dystre konsekvenser, hvis smittetrykket fortsætter den forkerte vej, uddyber borgmesteren.

Peter Sørensen håber, at det ny testcenter i Horsens midtby kan få endnu flere til løbende at få en vatpind i næsen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

- Jeg kan kun appellere til, at alle holder afstand, og at alle følger de anbefalinger, der er. Hvis kontakttallet stiger til over 200, kommer der nogle pålæg (fra centralt hold, red.), som er rigtig ærgerlige for alle, men som er nødvendige; for eksempel, at vi skal til at lukke ungdomsuddannelser, skoler og andet. Ikke kun på sogneniveau, men faktisk langt de fleste steder, siger han.

Annonce

Samarbejde om styrket indsats

- Jeg var selv en tur på Søndergade lørdag, og jeg synes, at folk er gode til at holde afstand - det synes jeg virkelig. Og det er det samme, jeg ser, når jeg kommer rundt i kommunen. Men der er noget i de her tal, der betyder, at vi stiger i øjeblikket, og det er altså svært at forebygge selv at blive smittet, hvis man er sammen med nogle, som ikke ved, at de er smittet. Derfor er test en del af svaret, og derfor forsøger vi at åbne flere teststeder, siger Peter Sørensen.

Om og hvornår det lykkes at åbne endnu flere teststeder er dog ikke noget, Horsens Kommune kan afgøre alene, pointerer borgmesteren. Den styrkede indsats kan kun ske i tæt samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Region Midtjylland, som skal prioritere Horsens, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Efterkommere var helt vildt stolte: Modstandsfolk æres med vejnavne i helt ny bydel

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Annonce