Annonce
Hedensted

Stigende smitte i Hedensted Sogn, men stadig et stykke vej til nedlukning

Der opfordres til at især de knap 9000 borgere i Hedensted Sogn lader sig teste, da der er et stigende lokalt smittetryk. Foto: Mads Dalegaard

Hedensted: Ganske som forudsagt af Rene G. Nielsen, chef for social omsorg i Hedensted Kommune, viser lørdagens smittetal for Hedensted Sogn et stigende antal smittede.

Smittetallet er fra fredag til lørdag steget med syv personer til i alt 27 personer, der er blevet testet positive for corona den forgangne uge. Smitten er koncentreret omkring Hedensted Skole.

Dermed opfylder sognet et af tre kriterier, der fører til automatisk nedlukning af skole- og foreningsliv. Et sogn skal nedlukkes, hvis der er mere end 600 smittede pr. 100.000 borgere (incidens, red.) , hvis positivprocenten er på tre procent eller mere, og antallet af smittetilfælde den seneste uge er på 20 eller mere.

Annonce

Det er svært at forudsige positivprocenten, men til gengæld kan man regne sig frem til, hvornår incidenstallet passerer 600. For Hedensted Sogns vedkommende vil det først ske, hvis der er 50 smittede.

At der er et stykke vej dertil endnu, ændrer dog ikke ved, at kommunen opfordrer til  påpasselighed og at man er ekstra opmærksomme på de velkendte forholdsregler om afspritning, afstand og test.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Anden halvleg i gang: Danmark foran 1-0

Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce