Annonce
Horsens

Stigende interesse for økonom-uddannelser glæder campuschef - men der er også en bagside

Erhvervsakademi Dania i Horsens har modtaget 141 ansøgninger til sine to økonom-uddannelser. Sidste år lå antallet af ansøgninger på 132. Foto: Erhvervsakademi Dania
Campuschef på Erhvervsakademi Dania i Horsens glæder sig over stigende søgning til økonom-uddannelser, selvom den store søgning også har en bagside.

Horsens: Der er stigende interesse for at uddanne sig til økonom i Horsens.

Det er i hvert fald det billede, der tegner sig på baggrund af ansøgningen til Erhvervakademi Danias uddannelser i Horsens.

Her er der næsten syv procent større søgning til uddannelserne som administrationsøkonom og handelsøkonom i 2019, end der var i 2018.

For mens de to uddannelser blev søgt af 132 personer i 2018, var der 5. juli i år, hvor ansøgningsfristen udløb, 141 der havde søgt en af de to uddannelser.

Der er ganske enkelt færre til at søge ind på de videregående uddannelser i år, så jeg synes, det er flot, at vi kan få flere ansøgere.

Annette Westergaard Poulsen

Stor søgning har bagside

Ansøgningstallet glæder campuschef Annette Westergaard Poulsen, ikke mindst med tanke på de faldende ungdomsårgange.

- Der er ganske enkelt færre til at søge ind på de videregående uddannelser i år, så jeg synes, det er flot, at vi kan få flere ansøgere, siger hun i en pressemeddelelse.

Det høje ansøgningstal har dog også en bagside, for det betyder, at der sandsynligvis venter nogle af ansøgerne en afvisning, selvom de lever op til adgangskravene.

Uddannelses- og forskningsministeriet har nemlig sat et loft for, hvor mange der må optages på uddannelsen til administrationsøkonom i Horsens. Loftet er sat til 21 studerende.

- Nu har vi fået alle ansøgningerne ind, og de næste uger skal vi så se på, om alle opfylder adgangskravene. Det kan ende med, at vi bliver nødt til at afvise potentielt gode studerende. Og det vil vi være ærgerlige over, siger Annette Westergaard Poulsen.

Loftet, for hvor mange der kan optages, gør sig ikke gældende for uddannelsen til handelsøkonom.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce