Annonce
Horsens

Stigende interesse for økonom-uddannelser glæder campuschef - men der er også en bagside

Erhvervsakademi Dania i Horsens har modtaget 141 ansøgninger til sine to økonom-uddannelser. Sidste år lå antallet af ansøgninger på 132. Foto: Erhvervsakademi Dania
Campuschef på Erhvervsakademi Dania i Horsens glæder sig over stigende søgning til økonom-uddannelser, selvom den store søgning også har en bagside.
Annonce

Horsens: Der er stigende interesse for at uddanne sig til økonom i Horsens.

Det er i hvert fald det billede, der tegner sig på baggrund af ansøgningen til Erhvervakademi Danias uddannelser i Horsens.

Her er der næsten syv procent større søgning til uddannelserne som administrationsøkonom og handelsøkonom i 2019, end der var i 2018.

For mens de to uddannelser blev søgt af 132 personer i 2018, var der 5. juli i år, hvor ansøgningsfristen udløb, 141 der havde søgt en af de to uddannelser.

Der er ganske enkelt færre til at søge ind på de videregående uddannelser i år, så jeg synes, det er flot, at vi kan få flere ansøgere.

Annette Westergaard Poulsen

Annonce

Stor søgning har bagside

Ansøgningstallet glæder campuschef Annette Westergaard Poulsen, ikke mindst med tanke på de faldende ungdomsårgange.

- Der er ganske enkelt færre til at søge ind på de videregående uddannelser i år, så jeg synes, det er flot, at vi kan få flere ansøgere, siger hun i en pressemeddelelse.

Det høje ansøgningstal har dog også en bagside, for det betyder, at der sandsynligvis venter nogle af ansøgerne en afvisning, selvom de lever op til adgangskravene.

Uddannelses- og forskningsministeriet har nemlig sat et loft for, hvor mange der må optages på uddannelsen til administrationsøkonom i Horsens. Loftet er sat til 21 studerende.

- Nu har vi fået alle ansøgningerne ind, og de næste uger skal vi så se på, om alle opfylder adgangskravene. Det kan ende med, at vi bliver nødt til at afvise potentielt gode studerende. Og det vil vi være ærgerlige over, siger Annette Westergaard Poulsen.

Loftet, for hvor mange der kan optages, gør sig ikke gældende for uddannelsen til handelsøkonom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Annonce