Annonce
Horsens

Stigende interesse for økonom-uddannelser glæder campuschef - men der er også en bagside

Erhvervsakademi Dania i Horsens har modtaget 141 ansøgninger til sine to økonom-uddannelser. Sidste år lå antallet af ansøgninger på 132. Foto: Erhvervsakademi Dania
Campuschef på Erhvervsakademi Dania i Horsens glæder sig over stigende søgning til økonom-uddannelser, selvom den store søgning også har en bagside.

Horsens: Der er stigende interesse for at uddanne sig til økonom i Horsens.

Det er i hvert fald det billede, der tegner sig på baggrund af ansøgningen til Erhvervakademi Danias uddannelser i Horsens.

Her er der næsten syv procent større søgning til uddannelserne som administrationsøkonom og handelsøkonom i 2019, end der var i 2018.

For mens de to uddannelser blev søgt af 132 personer i 2018, var der 5. juli i år, hvor ansøgningsfristen udløb, 141 der havde søgt en af de to uddannelser.

Annonce

Der er ganske enkelt færre til at søge ind på de videregående uddannelser i år, så jeg synes, det er flot, at vi kan få flere ansøgere.

Annette Westergaard Poulsen

Stor søgning har bagside

Ansøgningstallet glæder campuschef Annette Westergaard Poulsen, ikke mindst med tanke på de faldende ungdomsårgange.

- Der er ganske enkelt færre til at søge ind på de videregående uddannelser i år, så jeg synes, det er flot, at vi kan få flere ansøgere, siger hun i en pressemeddelelse.

Det høje ansøgningstal har dog også en bagside, for det betyder, at der sandsynligvis venter nogle af ansøgerne en afvisning, selvom de lever op til adgangskravene.

Uddannelses- og forskningsministeriet har nemlig sat et loft for, hvor mange der må optages på uddannelsen til administrationsøkonom i Horsens. Loftet er sat til 21 studerende.

- Nu har vi fået alle ansøgningerne ind, og de næste uger skal vi så se på, om alle opfylder adgangskravene. Det kan ende med, at vi bliver nødt til at afvise potentielt gode studerende. Og det vil vi være ærgerlige over, siger Annette Westergaard Poulsen.

Loftet, for hvor mange der kan optages, gør sig ikke gældende for uddannelsen til handelsøkonom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce