Annonce
Horsens

Stier skal bevares: Underskrifterne vælter ind

Thomas Seiersen til venstre og Jørgen Andersen har startet en underskriftindsamling. Arkivfoto
Borgere frygter, at en sti gennem en kommende bebyggelse på Vestervej 7 vil blive sløjfet. Nu er der startet en underskriftindsamling.

Gedved: Bevar det fem meter brede stiudlæg, der er beskrevet i forslaget til lokalplan for Vestervej 7 i Gedved.

Den opfordring havde 53 borgere skrevet under på torsdag ved middagstid.

Det er blot et par døgn siden, at Thomas Seiersen og Jørgen Andersen, der begge bor på Vestervej i Gedved, startede en underskriftindsamling i forbindelse med høringsfasen for et lokalplanforslag for 19 boliger på Vestervej 7 i Gedved.

- Der står faktisk gode ting i lokalplanforslaget. Med den her underskriftindsamling vil vi sikre, at lokalplanforslagets paragraf 5.6 fastholdes, siger Thomas Seiersen, der tidligere har gjort opmærksom på det uhensigtsmæssige i at bygge 19 boliger på Vestervej 7.

I §5.6 i lokalplanforslaget fremgår det, at der skal udlægges en sti i en bredde på minimum fem meter med en stibanebredde på tre meter. Men det fremgår ikke af lokalplanen, at der er et bevaringsværdigt stengærde i skel mod øst, hvor Jørgen Andersen bor.

Dermed er der en konflikt med byggeriet af 19 boliger og etablering af stien. Det er baggrunden for Thomas Seiersens og Jørgen Andersens bekymring, at stien bliver reduceret eller sløjfet i den endelige lokalplan.

Annonce
Hvis man efterlever det, der står i lokalplanen, så slår man efter min mening flere fluer med et smæk. Man sikrer sig, at de høje træer bliver bevaret. Og man sikrer sig, at vi borgere kan gå ad gadekæret og ud i et muligt skovområde og videre ud i nogle stisystemer ved Bryggervej.

Thomas Seiersen, Vestervej

Gammelt stendige

- Min genbo Jørgen Andersen og jeg har påpeget, at man skal være opmærksom på det gamle stendige, der løber langs hans grund. Det er ikke registreret nogen steder. Gedved er én af de byer, hvor man har haft stendiger som matrikelskel. Inde i Horsens har man haft jordvolde. Hvis man efterlever det, der står i lokalplanen, så slår man efter min mening flere fluer med et smæk. Man sikrer sig, at de høje træer bliver bevaret. Og man sikrer sig, at vi borgere kan gå ad gadekæret og ud i et muligt skovområde og videre ud i nogle stisystemer ved Bryggervej. Det vil vi rigtig gerne, fortæller Thomas Seiersen.

Flere af underskriverne har påpeget, at det er vigtigt med stisystemer og grønne områder i Gedved, og borgmester Peter Sørensen (S) fremhævede netop det grønne område ved gadekæret på Vestervej, da han indviede broen i gadekæret i sidste uge.

Lokalplanen for de 19 boliger på Vestervej 7 er i høring frem til 26. september.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce