Annonce
Horsens

Stier skal bevares: Underskrifterne vælter ind

Thomas Seiersen til venstre og Jørgen Andersen har startet en underskriftindsamling. Arkivfoto
Borgere frygter, at en sti gennem en kommende bebyggelse på Vestervej 7 vil blive sløjfet. Nu er der startet en underskriftindsamling.

Gedved: Bevar det fem meter brede stiudlæg, der er beskrevet i forslaget til lokalplan for Vestervej 7 i Gedved.

Den opfordring havde 53 borgere skrevet under på torsdag ved middagstid.

Det er blot et par døgn siden, at Thomas Seiersen og Jørgen Andersen, der begge bor på Vestervej i Gedved, startede en underskriftindsamling i forbindelse med høringsfasen for et lokalplanforslag for 19 boliger på Vestervej 7 i Gedved.

- Der står faktisk gode ting i lokalplanforslaget. Med den her underskriftindsamling vil vi sikre, at lokalplanforslagets paragraf 5.6 fastholdes, siger Thomas Seiersen, der tidligere har gjort opmærksom på det uhensigtsmæssige i at bygge 19 boliger på Vestervej 7.

I §5.6 i lokalplanforslaget fremgår det, at der skal udlægges en sti i en bredde på minimum fem meter med en stibanebredde på tre meter. Men det fremgår ikke af lokalplanen, at der er et bevaringsværdigt stengærde i skel mod øst, hvor Jørgen Andersen bor.

Dermed er der en konflikt med byggeriet af 19 boliger og etablering af stien. Det er baggrunden for Thomas Seiersens og Jørgen Andersens bekymring, at stien bliver reduceret eller sløjfet i den endelige lokalplan.

Annonce
Hvis man efterlever det, der står i lokalplanen, så slår man efter min mening flere fluer med et smæk. Man sikrer sig, at de høje træer bliver bevaret. Og man sikrer sig, at vi borgere kan gå ad gadekæret og ud i et muligt skovområde og videre ud i nogle stisystemer ved Bryggervej.

Thomas Seiersen, Vestervej

Gammelt stendige

- Min genbo Jørgen Andersen og jeg har påpeget, at man skal være opmærksom på det gamle stendige, der løber langs hans grund. Det er ikke registreret nogen steder. Gedved er én af de byer, hvor man har haft stendiger som matrikelskel. Inde i Horsens har man haft jordvolde. Hvis man efterlever det, der står i lokalplanen, så slår man efter min mening flere fluer med et smæk. Man sikrer sig, at de høje træer bliver bevaret. Og man sikrer sig, at vi borgere kan gå ad gadekæret og ud i et muligt skovområde og videre ud i nogle stisystemer ved Bryggervej. Det vil vi rigtig gerne, fortæller Thomas Seiersen.

Flere af underskriverne har påpeget, at det er vigtigt med stisystemer og grønne områder i Gedved, og borgmester Peter Sørensen (S) fremhævede netop det grønne område ved gadekæret på Vestervej, da han indviede broen i gadekæret i sidste uge.

Lokalplanen for de 19 boliger på Vestervej 7 er i høring frem til 26. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce