Annonce
Horsens

Stensballes nye multihal skyder op ved skolen

Den nye multihal får sænkede lofter og et fint lysindfald for at mindske hal-stemningen. Foto: Søren E. Alwan
Efter planen kan Stensballe-borgerne tage deres nye multihal i brug omkring årsskiftet. Fredag var der rejsegilde på hallen.

Stensballe: Omkring årsskiftet er det planen, at Stensballe-borgerne kan tage deres nye multihal i brug.

Fredag var der rejsegilde på byggeriet, der kommer til at brede sig over omkring 500 kvadratmeter ved siden af den nuværende hal. Byggeriet bliver bundet sammen med hallen med en 200 kvadratmeter stor foyer, hvor der skal være plads til blandt andet koncerter og udstillinger.

- Vi er gået målrettet efter at skabe et samlingssted for borgerne, både sportsligt, kulturelt og socialt. Vi har tænkt et projekt, der inden for rammerne skal favne så mange som muligt af de 5000-6000 borgere, der bor herude. Det synes vi, vi får med den her løsning, hvor der også er rammer til noget andet end idræt, har Søren Knigge, der er med i den frivilliggruppe, der har været med til at forme det nye byggeri, tidligere forklaret til avisen.

Horsens Kommune har støttet byggeriet af multihallen med 10 millioner kroner.

Multihallen i Stensballe har været længe undervejs. Allerede i 2008 forslog Stensballe IK's gymnastikafdeling at opgradere de slidte og utidssvarende faciliteter i Stensballehallen, så der ville blive plads til flere gymnaster, og da det stod klart, der ikke bliver bygget en helt ny hal - men "kun" 500 kvadratmeter multihal, var mange Stensballe-borgere skuffede.

Den nye multihal er dog konstrueret så snedigt, at hvis der skulle blive rejst midler til en hel hal på et tidspunkt, så kan multihallen forlænges og ombygges ret simpelt.

Formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget Jakob Bille (LA), der selv bor i Stensballe, har tidligere udtrykt håb om, at nogen i Stensballe vil tage initiativ til at samle penge ind, så hallen kan udbygges.

Flere Stensballe-borgere benyttede lejligheden til at kigge indenfor, da der fredag eftermiddag var rejsegilde på byens nye multihal. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce