Annonce
Kultur

Stensballegaard vil bygge nyt center for hastigt voksende sport

Jannik Ahlefeldt-Laurvig fortsætter med at skabe nye tilbud på Stensballegaard. Tidligere i år blev der føjet en dyrekirkegård til en portefølje, der blandt andet også også tæller stedets store golfbane, en skovbegravelsesplads og et lagerhotel. Nu er et padel-center og lejlighdder på golfbanen på bedding. Arkivfoto: Morten Pape
Jannik Ahlefeldt-Laurvig har planer om et padel-tennis-center. Så kan der svinges både med golfkøller og ketsjere. Golfbane-lejligheder i "hobitten"-stil er også på idé-listen.
Annonce

Horsens: I forvejen kan man svinge golfkøllerne på det store golfanlæg ved Stensballegaard Gods i Horsens - og hvis alt går efter planen, vil man næste år også kunne svinge med ketsjere.

Godsejer, Jannik Ahlefeldt-Laurvig, oplyser, at Stensballegaard har planer om at bygge en helt ny hal til den hastigt voksende tennis-sport padel.

- Vi har arbejdet med planerne i et års tid. Vi har undersøgt, om vi kunne få hallen til at passe ind i vores øvrige tilbud, og om den vil kunne fungere sammen med golfklubben herude. Vi har også set på, om der i det hele taget er et grundlag for det, og det vurderer vi klart, at der er, siger Jannik Ahlefeldt-Laurvig, som håber, at anlægget kan stå klar til brug i foråret 2022.

Han konstaterer, at der i forvejen er en padel-hal på vej på Fuglevangsvej i Horsens, men at konkurrencen om kunderne i byen næppe bliver et problem.


Vi er meget - meget - spændte.

Jannik Ahlefeldt-Laurvig


- Ser man på, hvor populær sporten er ude i verden, er vores vurdering, at der er plads til to padel-centre, som i øvrigt ligger i hver sin ende af byen, siger han.

Annonce

Kendt fond er med ombord

Padel-centret på Stensballegaard skal rumme fire baner, bad, toiletter og et loungeområde. Prisen bliver et sted mellem fem og 10 millioner kroner, vurderer godsejeren, som derfor er glad for, at den lokale Familien Hede Nielsens Fond også er med ombord og støtter byggeriet økonomisk.

Om det så faktisk bliver til noget, kan han dog endnu ikke være sikker på.

Den lokalplan, der kræves, skal først behandles på Horsens Rådhus i efteråret, men nikker politikerne ja, ser Jannik Ahlefeldt-Laurvig store muligheder i padel-centret.

Det kan både fungere som et ekstra tilbud til Stensballegaard Golfklubs medlemmer og et tilbud til byens borgere om at dyrke den populære sport i nærområdet, forklarer han.

Annonce

Et kæmpe add on

I det det daglige bliver det golfklubben, der skal administrere padel-banen, og her er clubmanager Holger Westman enig.

- Det vil være et kæmpe add on til golfklubben at tilbyde padel, og vi tænker, at der er nogle sindssygt gode synergier at hente, siger han og fremhæver klubbens restaurant som endnu et ben i forretningen, der kan blive styrket i takt med, at kunde-trafikken forventeligt stiger.

- Sporten er meget oppe i tiden, og jeg ved, at mange golfspillere synes, at padel er sjovt. Så kan vi tilbyde det til klubbens medlemmer og alle andre, der har lyst til at spille, vil det stille os godt i forhold til andre klubber i markedet, vurderer Holger Westman.

Han bemærker, at den kommende hal ikke er et ”det gør vi lige”-projekt.

Den bygges for eksempel med ekstra god loftshøjde, hvilket giver mulighed for at spille spillet optimalt, ligesom gulve, bander og faciliteter, skal være af det, han kalder ”en høj kvalitet, der matcher de andre ting, der foregår på Stensballegaard”.

Annonce

Vil bygge lejligheder på golfbanen

Han og Jannik Ahlefeldt Laurvig uddyber, at padel-centret i øvrigt ikke er eneste tilføjelse, som godset har i støbeskeen.

Der er også planer om at bygge en stribe lejligheder ude på selve golfbanen, hvor gæster kan overnatte.

Det bliver lejligheder, der nærmest gemmer sig i det bakkede terræn, forklarer godsejeren, mens Holger Westman refererer til byggestilen i hobitternes land i Tolkiens eventyr, da han beskriver den del af planerne.

Om lejlighederne skyder op samtidig med padel-hallen eller først i en næste etape, er ikke besluttet endnu, men Jannik Ahlefeldt Laurvig håber, at begge tilbud bliver taget godt imod.

- Vi er meget - meget - spændte, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce