Annonce
Horsens

Byggeplaner er droppet: Alligevel bombarderes kommunen med advarsler fra ængstelige Stensballe-borgere

En planlagt udstykning i Stensballe blev trukket tilbage af lodsejerne i høringsperioden, men alligevel har mange Stensballe-borgere sendt et høringssvar, hvor de argumenterer imod udstykningen. Arkivfoto: Morten Pape
Cirka 70 ud af 124 høringssvar handler om omstridt udstykning i Stensballe, der ellers blev trukket tilbage af lodsejerne i høringsperioden.
Annonce

Horsens: Fristen for at give en kommentar til den såkaldte planstrategi for Horsens Kommune udløb mandag i denne uge. Status er, at der er indkommet 124 høringssvar fra borgerne.

Over halvdelen af høringssvarene omhandler den meget omtalte mulige udstykning øst for Hovmarksvej, Plantagen og Herregårdsparken i Stensballe, fortæller Charlotte Lorentzen, planlægger i kommunens byplanafdeling.

- Vi har endnu ikke det fulde overblik, men vi kan se, at omkring 70 ud af 124 høringssvar omhandler arealet i Stensballe. De øvrige høringssvar er bredt fordelt på forskellige emner, siger hun.

- Vi arbejder nu med at få overblikket og gøre planstrategien klar til politisk behandling i december, først i økonomi- og erhvervsudvalget og derefter i byrådet, siger hun.

Planstrategien er et administrativt redskab for kommunen, der blandt udpeger mulige nye byudviklingsområder, der så skal endeligt konfirmeres i den nye kommuneplan, der skal vedtages i slutningen af 2021.

Annonce

Trak byggeplaner i høringsperioden

Den mulige Stensballe-udstykning, der ligger i kystnærhedszonen, skabte stor lokal modstand, da planstrategien blev præsenteret i september, og som en konsekvens af modstanden valgte lodsejerne midt i høringsperioden at trække ønsket om at bygge boliger på arealet.

Efterfølgende meldte borgmester Peter Sørensen (S), at han vil indstille til byrådet, at området ikke tages med i planstrategien som interesseområde. Alligevel har en række Stensballe-borgere altså valgt at sende et høringssvar - for en sikkerheds skyld.

I høringsperioden har Horsens Kommune holdt syv åbent hus-arrangementer geografisk fordelt i hele kommunen.

Planstrategien ventes endeligt vedtaget på byrådsmødet 16. december - med de ændringer, som politikerne mener, at høringssvarene giver anledning til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce