Annonce
Horsens

Byggeplaner er droppet: Alligevel bombarderes kommunen med advarsler fra ængstelige Stensballe-borgere

En planlagt udstykning i Stensballe blev trukket tilbage af lodsejerne i høringsperioden, men alligevel har mange Stensballe-borgere sendt et høringssvar, hvor de argumenterer imod udstykningen. Arkivfoto: Morten Pape
Cirka 70 ud af 124 høringssvar handler om omstridt udstykning i Stensballe, der ellers blev trukket tilbage af lodsejerne i høringsperioden.

Horsens: Fristen for at give en kommentar til den såkaldte planstrategi for Horsens Kommune udløb mandag i denne uge. Status er, at der er indkommet 124 høringssvar fra borgerne.

Over halvdelen af høringssvarene omhandler den meget omtalte mulige udstykning øst for Hovmarksvej, Plantagen og Herregårdsparken i Stensballe, fortæller Charlotte Lorentzen, planlægger i kommunens byplanafdeling.

- Vi har endnu ikke det fulde overblik, men vi kan se, at omkring 70 ud af 124 høringssvar omhandler arealet i Stensballe. De øvrige høringssvar er bredt fordelt på forskellige emner, siger hun.

- Vi arbejder nu med at få overblikket og gøre planstrategien klar til politisk behandling i december, først i økonomi- og erhvervsudvalget og derefter i byrådet, siger hun.

Planstrategien er et administrativt redskab for kommunen, der blandt udpeger mulige nye byudviklingsområder, der så skal endeligt konfirmeres i den nye kommuneplan, der skal vedtages i slutningen af 2021.

Annonce

Trak byggeplaner i høringsperioden

Den mulige Stensballe-udstykning, der ligger i kystnærhedszonen, skabte stor lokal modstand, da planstrategien blev præsenteret i september, og som en konsekvens af modstanden valgte lodsejerne midt i høringsperioden at trække ønsket om at bygge boliger på arealet.

Efterfølgende meldte borgmester Peter Sørensen (S), at han vil indstille til byrådet, at området ikke tages med i planstrategien som interesseområde. Alligevel har en række Stensballe-borgere altså valgt at sende et høringssvar - for en sikkerheds skyld.

I høringsperioden har Horsens Kommune holdt syv åbent hus-arrangementer geografisk fordelt i hele kommunen.

Planstrategien ventes endeligt vedtaget på byrådsmødet 16. december - med de ændringer, som politikerne mener, at høringssvarene giver anledning til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce