Annonce
Horsens

Stensballe-elever får knap 15.000 kroner til temauge

200 elever fra Stensballeskolen sætter som en del af Den nationale Naturvidenskabsfestival fokus på vand i uge 39. Foto: Astra - det nationale naturfagscenter.
200 elever fra Stensballeskolen har fået puljepenge til at sætte fokus på vand som en del af Den nationale Naturvidenskabsfestival i uge 39.

Horsens: 200 elever fra Stensballeskolens tredje og sjette årgang skal prøve kræfter med engineering-opgaver i vandstigning og vandrensning i løbet af naturvidenskabsfestivalen i den sidste uge i september.

Målet er at give eleverne smag for naturvidenskab, skriver det nationale naturfagscenter Astra i en pressemeddelelse.

Temaet for Naturvidenskabsfestival 2019 er ’´"Vandets hemmeligheder", og Stensballeskolens lærere har fået bevilget i alt 14.914 kroner til projektet fra Naturvidenskabsfestivals Uddelingspulje, der er støttet af Carlsbergs Mindelegat.

Hele ugen igennem vil de så sætte fokus på teknologi. Derfor skal eleverne finde på løsninger ved hjælp af blandt andet micro:bit, og alle elever får til opgave at designe fremtidens huse med henblik på at sikre dem imod oversvømmelser.

- Set i det store perspektiv vil vi gerne bidrage til at gøre børn og unge til kreative og kritiske samfundsborgere, fortæller programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Pernille Vils Rasmussen i pressemeddelelsen.

Annonce

Festivalen giver eleverne tid til og mulighed for at fordybe sig. De kommer ud af lokalerne for at udforske verden omkring dem, gå nye veje og bruge naturvidenskab til at udvikle løsninger på ægte problemer.

Pernille Vils Rasmussen, programleder

Ændre verden med videnskab

Naturvidenskabsfestivalen foregår fra 23. til 27. september og arrangeres af Astra - det nationale naturfagscenter. Og tanken med festivalen er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med science, lyder det fra Pernille Vils Rasmussen.

- Festivalen giver eleverne tid til og mulighed for at fordybe sig. De kommer ud af lokalerne for at udforske verden omkring dem, gå nye veje og bruge naturvidenskab til at udvikle løsninger på ægte problemer, siger hun.

Over hele Danmark er godt 150.000 børn og unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser med i projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce