Annonce
Horsens

Stensballe-borgere trommer til borgermøde om udskældt udstykning

Facebook-gruppen "Gruppen mod bebyggelse af kystnærhedszonen i Stensballe" har samlet små 900 borgere i modstanden mod at udstykke dette areal til boliger. Nu inviterer de til borgermøde om sagen. Arkivfoto: Morten Pape
Kommunen har ikke planlagt åbent hus-arrangement i Stensballe, så nu tager Facebook-gruppe imod udstykning i kystnærhedszonen sagen i egen hånd.

Horsens: En mulig boligudstykning på en matrikel øst for Hovmarksvej, Plantagen og Herregårdsparken i Stensballe har skabt røre lokalt, og nu har en gruppe lokale borgere indkaldt til et offentligt borgermøde om sagen.

Mødet finder sted torsdag 7. november kl. 19.30 i Stensballehallen, og alle er velkomne, lyder det fra arrangørerne, Facebook-gruppen "Gruppen mod bebyggelse af kystnærhedszonen i Stensballe".

"Det ønskes bl.a. at tydeliggøre, at der er stor modstand imod planerne", står der om borgermødet på gruppens Facebook-side.

Initiativet til mødet kommer oprindelig fra Mogens Tuborgh, der bor på Plantagen, og som var en af de meget aktive modstandere, da der i 2003 også var planer om at udstykke det kystnære areal til boliger. Facebook-gruppens administratorer havde også et ønske om et offentligt møde, og der er nu enighed om ét fælles møde 7. november.

Den mulige kommende udstykning er inkluderet i den planstrategi, som er i offentlig høring frem til 25. november. I december tager byrådet endelig stilling til planstrategien, som er forløber for kommuneplanen, der skal vedtages om to år. Det er kommuneplanen, der endeligt kan udpege et område til at kunne huse boliger.

Annonce
Mange borgere er bekymrede i den her sag, og jeg vil selv gerne med for at lytte.

Martin Ravn (V), gruppeformand

Ravn: Jeg vil med for at lytte

Kommunen har selv indkaldt til seks såkaldte åbent hus-arrangementer om planstrategien, hvor borgerne kan komme i dialog med to medarbejdere fra forvaltningen. Det første er afholdt i Kuben på Søndergade, men ingen af arrangementerne foregår i Stensballe, og nu har borgerne altså taget sagen i egen hånd.

Venstres gruppeformand, Martin Ravn, havde forud for mødet i økonomi- og erhvervsudvalget mandag stillet et forslag om, at byrådet på baggrund af den store interesse for sagen skulle arrangere et ekstra åbent hus-arrangement i Stensballe.

Nu glæder han sig over, at borgerne selv har taget initiativ til et møde, og han lægger op til, at kommunens og borgernes møde slås sammen til ét.

- Det er borgere i Stensballe, der har bedt mig om at tage sagen op. Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre, at vi kobler os på borgermødet, eller om forvaltningen vil stille op til det, men det er da helt oplagt at gøre det. Mange borgere er bekymrede i den her sag, og jeg vil selv gerne med for at lytte. Jeg betragter lidt mødet som et høringssvar, siger Martin Ravn.

Det er det orange areal på billedet, som lodsejerne ønsker at udstykke til boliger, og som forvaltningen på rådhuset har taget med i det forslag til planstrategi, som lige nu er i høring.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce