Annonce
Horsens

Stensballe-borgere trommer til borgermøde om udskældt udstykning

Facebook-gruppen "Gruppen mod bebyggelse af kystnærhedszonen i Stensballe" har samlet små 900 borgere i modstanden mod at udstykke dette areal til boliger. Nu inviterer de til borgermøde om sagen. Arkivfoto: Morten Pape
Kommunen har ikke planlagt åbent hus-arrangement i Stensballe, så nu tager Facebook-gruppe imod udstykning i kystnærhedszonen sagen i egen hånd.

Horsens: En mulig boligudstykning på en matrikel øst for Hovmarksvej, Plantagen og Herregårdsparken i Stensballe har skabt røre lokalt, og nu har en gruppe lokale borgere indkaldt til et offentligt borgermøde om sagen.

Mødet finder sted torsdag 7. november kl. 19.30 i Stensballehallen, og alle er velkomne, lyder det fra arrangørerne, Facebook-gruppen "Gruppen mod bebyggelse af kystnærhedszonen i Stensballe".

"Det ønskes bl.a. at tydeliggøre, at der er stor modstand imod planerne", står der om borgermødet på gruppens Facebook-side.

Initiativet til mødet kommer oprindelig fra Mogens Tuborgh, der bor på Plantagen, og som var en af de meget aktive modstandere, da der i 2003 også var planer om at udstykke det kystnære areal til boliger. Facebook-gruppens administratorer havde også et ønske om et offentligt møde, og der er nu enighed om ét fælles møde 7. november.

Den mulige kommende udstykning er inkluderet i den planstrategi, som er i offentlig høring frem til 25. november. I december tager byrådet endelig stilling til planstrategien, som er forløber for kommuneplanen, der skal vedtages om to år. Det er kommuneplanen, der endeligt kan udpege et område til at kunne huse boliger.

Annonce
Mange borgere er bekymrede i den her sag, og jeg vil selv gerne med for at lytte.

Martin Ravn (V), gruppeformand

Ravn: Jeg vil med for at lytte

Kommunen har selv indkaldt til seks såkaldte åbent hus-arrangementer om planstrategien, hvor borgerne kan komme i dialog med to medarbejdere fra forvaltningen. Det første er afholdt i Kuben på Søndergade, men ingen af arrangementerne foregår i Stensballe, og nu har borgerne altså taget sagen i egen hånd.

Venstres gruppeformand, Martin Ravn, havde forud for mødet i økonomi- og erhvervsudvalget mandag stillet et forslag om, at byrådet på baggrund af den store interesse for sagen skulle arrangere et ekstra åbent hus-arrangement i Stensballe.

Nu glæder han sig over, at borgerne selv har taget initiativ til et møde, og han lægger op til, at kommunens og borgernes møde slås sammen til ét.

- Det er borgere i Stensballe, der har bedt mig om at tage sagen op. Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre, at vi kobler os på borgermødet, eller om forvaltningen vil stille op til det, men det er da helt oplagt at gøre det. Mange borgere er bekymrede i den her sag, og jeg vil selv gerne med for at lytte. Jeg betragter lidt mødet som et høringssvar, siger Martin Ravn.

Det er det orange areal på billedet, som lodsejerne ønsker at udstykke til boliger, og som forvaltningen på rådhuset har taget med i det forslag til planstrategi, som lige nu er i høring.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

DMI lover sol og sommer på første officielle sommerdag - men så kommer efterårsvejret

Annonce