Annonce
Horsens

Stemmerne er talt op: Her er de 10 topscorere i Horsens Kommune

Henrik Dam Kristensen (S) og Hans Kristian Skibby (DF) var igen et par af dem, der trak mest i vælgerne i Horsens Kommune. Førstnævte blev klar topscorer. Arkivfoto: Morten Pape
Midt på eftermiddagen torsdag var tællearbejdet færdigt i Horsens Kommune. Henrik Dam Kristensen (S) blev klar topscorer på de personlige stemmer, selv om han fik færre end ved valget i 2015.

Horsens: Optællingen af personlige stemmer efter onsdagens folketingsvalg er klaret i Horsens Kommune.

Her er den samlede top-10 over stemmeslugere på de i alt 22 valgsteder i kommunen:

Annonce

1. Henrik Dam Kristensen (S)

4495 stemmer (4936 ved valget i 2015)

2. Jakob Ellemann-Jensen (V)

2051 stemmer (592)

3. Troels Lund Poulsen (V)

1328 stemmer (951)

4. Nicolai Wammen (S)

1150 stemmer (660)

5. Morten Østergaard (R)

1123 stemmer (420)

6. Hans Kristian Skibby (DF)

1056 stemmer (2143)

7. Birte M. Andersen (V)

1034 stemmer (kandidat for første gang)

8. Isabella Arendt (KD)

663 stemmer (14)

9. Fatma Øktem (V)

662 stemmer (1773 - da var hun Horsens-kandidat, denne gang er hun Skanderborgs kandidat)

10. Paw Amdisen (SF)

547 stemmer (498 stemmer)

Boblerne

Uden for top-10 ligger Camilla Fabricius (S) med 522 stemmer og Stensballe-baserede Mona Juul (K) med 463 stemmer.

Tre DF'ere med bopæl i Horsens fik følgende stemmetal: Steen Thomsen 482, Michael Nedersøe 341 og Claus Kvist Hansen 205.

Radikale Karen Melchior, der var opstillet i Horsens, men ikke ønskede valg til Folketinget på grund af sin plads i EU-Parlamentet, hentede alligevel 303 personlige stemmer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Annonce