Annonce
Horsens

Stegt torsk med ærtemole og salat

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Faktisk så elsker jeg januar, for luften er ren, og så bliver jeg et år ældre. Jeg fyldte 47 år i sidste uge.

Jeg har bedt John Kjerrumgaard, der er vores kok på studiet, om at lave opskrifterne i januar til vores madskole. En af Johns opgaver er at hjælpe i køkkenet med Sense-klubben hver anden uge. Sense-klubben er stiftet af Suzy Wengel, og den er meget mere end en slankekur. Her er en Sense-inspireret opskrift.

Til fire personer

  • 800 g torskefilet
  • 10 g smør
  • 1 citron
  • 400 g grønne ærter
  • Salt
  • Peber
  • 4 forårsløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 120 g spidskål
  • 4 radiser
  • 1 fennikel

Sådan gør du

Steg torskestykket hårdt i smør på den hvide side i cirka to minutter. Vend det og lad det trække færdig.

Krydr med salt og peber.

Blend ærterne, krydr med salt og pres citronsaft i. Så er ærtemolen klar.

Snit forårsløg, spidskål og fennikel i tynde skiver og læg det hele i koldt vand, indtil det skal anrettes. På den måde bevarer det sprødheden.

Anret nu de snittede grøntsager i den ene side af fadet. Placer torsken op ad grøntsagerne og gør plads til lidt ærtemole.

Pynt med lidt klippet top af fenniklen eller brug lidt frisk dild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce