Annonce
Horsens

Status på plejecentrene i Horsens: Flere smittede på Præsthøjgården og færre restriktioner på Lindehøj

På plejecentret Lindehøj har dette skilt hængt ved indgangen i godt en måned, men det kan nu pilles ned. Der er stadig restriktioner for besøg, men ikke i samme grad. Arkivfoto: Mette Graugaard
Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver besøgsforbud på plejecentret Lindehøj, da smitteudbruddet er under kontrol og uden nye tilfælde. Stadig flere er konstateret smittet på Præsthøjgården.

Horsens: Mens udbruddet af covid-19 på plejecentret Præsthøjgården i Horsens er taget til, ser smitten på plejecentret Lindehøj nu ud til at være overstået.

Således kan borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S) onsdag eftermiddag fortælle, at de skærpede restriktioner med besøgsforbud på Lindehøj er blevet ophævet og erstattet af de generelle restriktioner, som gælder for plejehjem, hvor der ikke er coronavirus.

Det betyder, at beboerne på plejecentret nu kan få besøg af op til tre faste pårørende i egen bolig - dog maksimalt to på samme tid. I såkaldte kritiske situationer kan der tillades besøg af flere.

Annonce

Ingen nye smittede

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der ifølge borgmesteren har truffet beslutningen, og det er sket på baggrund af den nuværende status på Lindehøj.

- Udbruddet er under kontrol, og inden for de seneste 24 timer er der ikke fundet nye smittetilfælde. Jeg er sikker på, der ikke længere er nogen smittede på Lindehøj, for ellers ville Styrelsen for Patientsikkerhed ikke ændre på restriktionerne, siger Peter Sørensen.

For en uge siden var der fem beboere på Lindehøj i almindelige plejeboliger, som var i isolation på grund af covid-19-smitte, mens fem medarbejdere var konstateret smittet, ligesom yderligere 10 medarbejdere på demensafsnittet Drivhuset var smittet. Centret har været ramt siden midten af december.

Annonce

Stigning på Præsthøjgården

Mens det ser ud til at være passé på plejecentret Lindehøj, har smitteudbruddet på Præsthøjgården udviklet sig.

- P.t. er 15 beboere konstateret smittet, og det seneste døgn er der fundet én smittet, siger Peter Sørensen og tilføjer, at det drejer sig om flere afdelinger.

Blandt de ansatte er 22 konstateret smittet og dermed sygemeldt på nuværende tidspunkt. I den seneste 24 timers-opgørelse er der ikke fundet nye tilfælde.

For en uge siden var der ni beboere og otte medarbejdere med covid-19. Præsthøjgårdens første smittetilfælde blev fundet i starten af januar.

Annonce

Ikke nødvendigvis syge

Peter Sørensen kan ikke oplyse om hverken beboernes eller medarbejdernes tilstand. At en ansat er sygemeldt med covid-19, behøver ikke betyde, at vedkommende har symptomer eller er decideret syg.

Det er desuden uvist, hvordan smitten er kommet ind på plejecentrene, og om medarbejderne er blevet smittet på centrene eller i privat regi.

Avisen havde i første omgang kontaktet Horsens Kommunes sundheds- og ældrechef Charlotte Gjørup om smitteudviklingen på plejecentrene, men vi blev henvist til kommunens kommunikationsafdeling og sidenhen borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce