Annonce
Horsens

Status på forsøg: Seks socialt udsatte har brugt det sociale frikort

Det sociale frikort giver mulighed for at tjene 20.000 skattefrit. Arkivfoto: Scanpx
I løbet af to år er det målet, at 15 socialt udsatte borgere bruger det sociale frikort og dermed tjener lidt penge uden at blive trukket i deres sociale ydelser.
Annonce

Horsens: Få et socialt frikort og tjen op til 20.000 kroner skattefrit om året, uden at indtægten modregnes i de offentlige ydelser.

Den ordning har eksisteret siden starten af året som et tilbud til borgere, som er socialt udsatte - for eksempel på grund af hjemløshed, misbrug eller psykiske vanskeligheder. Borgere, som er langt fra beskæftigelse og uddannelse.

I Horsens blev der samtidig sat et mål for, hvor mange borgere i målgruppen der ville henvende sig og blive visiteret til et frikort. Og det mål når man.

Det tyder en status fra oktober på.

Annonce

Fine tal

Det anslås, at der er 400 borgere i målgruppen for et socialt frikort.

Målet var, at 80 ville henvende sig, 40 blev visiteret til et kort, og 15 kommer til at gøre brug af det i forsøgsperioden.

Status oktober er, at 25 har henvendt sig, 19 er blevet visiteret til et social frikort, og seks har brugt det.

På den baggrund ventes det, at kommunen når sit mål.

Annonce

Kan løse enkeltstående opgaver

Asbjørn Høj, leder af Center for Socialt Udsatte i Horsens, forklarer, at det ikke nødvendigvis handler om at få et par timers fast arbejde om ugen.

- Man kan også blive ansat til at løse en opgave til en fast pris. På den måde er det også rentabelt for arbejdsgiveren, hvis borgeren med det sociale frikort bruger tre dage på en opgave, der normalt tager en dag.

I Horsens Kommune er beskæftigelsesområdet også involveret i ordningen. Der er allerede aftalt en række aktiviteter i 2020, der skal bidrage til fortsat at skabe opmærksomhed om ordningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce