Annonce
112

Status fra brandslukning i Stensballe: Vi har reddet et halvt hus

Én fløj stod ikke til at redde, men det lykkedes brandfolk at redde en anden fløj af et gammelt bindingsværkshus i Stensballe samt nogle ejendele, som husets beboere nærede ønske om få ud.

Horsens: Sydøstjyllands Brandvæsen arbejder mandag aften stadig med efterslukning af en brand, som brød ud ved 14-tiden mandag eftermiddag i et stråtækt bindingsværkshus på Bygaden i Stensballe, og efterslukningen vil formentlig vare det meste af natten.

Det fortæller indsatsleder Henrik Jeppesen.

Naboer opdagede branden i huset og slog alarm kl. 14.19. Da brandvæsnet kort efter var fremme, havde ilden så godt fat i taget i den ene længe, at denne del af huset ikke stod til at redde. Det er den fløj, der ligger ud til Bygaden.

- Men vi har reddet den anden fløj bagved, fortæller indsatslederen, som til at begynde med koncentrerede indsatsen om at skærme den del af huset af for flammernes hærgen.

- Lige nu er skadeservice ved at tømme den del af huset, der blev reddet fra flammerne, fortæller indsatslederen kl. 18.25.

- I den anden fløj, som er brændt ned, er det også lykkedes os at redde nogle ting ud. Primært nogle ting, som beboerne havde ønske om at få ud - og i det omfang, hvor det var forsvarligt muligt at få fat i det, fortæller han.

Under eftermiddagens slukningsarbejde opstod der fare for nedstyrtning og dermed for brandfolkenes sikkerhed, så en kranbil med grab blev tilkaldt for at nedrive en gavl og en skorsten midt i den brændende fløj, inden de 13 brandfolk kunne bevæge sig ind i ejendommen igen.

Kl. 18.25 oplyser indsatslederen, at en del af mandskabet stopper inden for en times tid, men at to mand og en tankvogn vil fortsætte efterslukningen, som han forventer strækker sig over det meste af natten.

- Fordi huset er sammenstyrtet, kan der være mange lommer, hvor det kan ulme, så derfor tager det så lang tid, forklarer han.

Opdateret: Tirsdag morgen kunne Henrik Jeppesen fortælle, at efterslukningen gik bedre, end han umiddelbart havde forventet. De sidste to folk kunne derfor indstille arbejdet kort før midnat, fortæller han.

Det er endnu for tidligt at sige noget om brandårsagen, lyder det tirsdag morgen fra Sydøsjyllands Politi, som nu skal igang med tekniske undersøgelser.

Annonce
Foto: Freelance-fotografer.dk
Foto: Freelance-fotografer.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce