Annonce
112

Status fra brandslukning i Stensballe: Vi har reddet et halvt hus

Én fløj stod ikke til at redde, men det lykkedes brandfolk at redde en anden fløj af et gammelt bindingsværkshus i Stensballe samt nogle ejendele, som husets beboere nærede ønske om få ud.

Horsens: Sydøstjyllands Brandvæsen arbejder mandag aften stadig med efterslukning af en brand, som brød ud ved 14-tiden mandag eftermiddag i et stråtækt bindingsværkshus på Bygaden i Stensballe, og efterslukningen vil formentlig vare det meste af natten.

Det fortæller indsatsleder Henrik Jeppesen.

Naboer opdagede branden i huset og slog alarm kl. 14.19. Da brandvæsnet kort efter var fremme, havde ilden så godt fat i taget i den ene længe, at denne del af huset ikke stod til at redde. Det er den fløj, der ligger ud til Bygaden.

- Men vi har reddet den anden fløj bagved, fortæller indsatslederen, som til at begynde med koncentrerede indsatsen om at skærme den del af huset af for flammernes hærgen.

- Lige nu er skadeservice ved at tømme den del af huset, der blev reddet fra flammerne, fortæller indsatslederen kl. 18.25.

- I den anden fløj, som er brændt ned, er det også lykkedes os at redde nogle ting ud. Primært nogle ting, som beboerne havde ønske om at få ud - og i det omfang, hvor det var forsvarligt muligt at få fat i det, fortæller han.

Under eftermiddagens slukningsarbejde opstod der fare for nedstyrtning og dermed for brandfolkenes sikkerhed, så en kranbil med grab blev tilkaldt for at nedrive en gavl og en skorsten midt i den brændende fløj, inden de 13 brandfolk kunne bevæge sig ind i ejendommen igen.

Kl. 18.25 oplyser indsatslederen, at en del af mandskabet stopper inden for en times tid, men at to mand og en tankvogn vil fortsætte efterslukningen, som han forventer strækker sig over det meste af natten.

- Fordi huset er sammenstyrtet, kan der være mange lommer, hvor det kan ulme, så derfor tager det så lang tid, forklarer han.

Opdateret: Tirsdag morgen kunne Henrik Jeppesen fortælle, at efterslukningen gik bedre, end han umiddelbart havde forventet. De sidste to folk kunne derfor indstille arbejdet kort før midnat, fortæller han.

Det er endnu for tidligt at sige noget om brandårsagen, lyder det tirsdag morgen fra Sydøsjyllands Politi, som nu skal igang med tekniske undersøgelser.

Foto: Freelance-fotografer.dk
Foto: Freelance-fotografer.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce