Annonce
Horsens

Alt er klar til opgradering af Husoddestien, men alligevel må arbejdet ikke sættes i gang 

Husoddestien foreviget i dagslys i september 2017. I denne tid bliver det hurtigt meget mørkt på stien, men det bliver ikke i denne vinter, at den planlagte belysning på stien bliver etableret. Arkivfoto: Morten Pape
Mørket sænker sig hurtigt over Husoddestien i denne tid, men den planlagte belysning på stien kommer næppe i denne vinter. Godkendelsen fra Naturstyrelsen og Kystdirektoratet mangler.

Horsens: Pengene er bevilget, ordren på lamperne er sendt, og mandskabet er klar til at grave dem ned i jorden.

Alligevel kommer der næppe hverken ny grusbelægning eller belysning på Husoddestien denne vinter.

Årsagen er, at kommunen lige nu afventer tilladelse til at belyse stien fra både Kystdirektoratet og Naturstyrelsen, oplyser Allan Lyng Hansen, afdelingsleder i Affald og Trafik, Horsens Kommune.

- Stien ligger på Naturstyrelsens areal, og den ligger i kystnærhedszonen, så vi skal have tilladelse fra de to instanser, inden vi går i gang. Vi har sendt ansøgningen for flere måneder siden, men vi har desværre endnu ikke fået svar. Vi ved heller ikke, hvornår vi får det, men det bliver formentlig ikke i denne vinter, at der kommer lys på stien, siger han.

Den nye grusbelægning lægges samtidig med belysningen, så den må brugerne af stien også vente på.

Annonce
Jeg går ofte tur på Husoddestien, også om aftenen, og jeg glæder mig lige så meget som andre beboere i Stensballe til, at vi får lys på stien.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Ærgerlig over forsinkelse

Da byrådet i april i år vedtog at afsætte pengene til opgraderingen af stien, var forventningen, at arbejdet ville blive sat i gang i efteråret 2019 og færdiggjort inden udgangen af året.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, er da også ærgerlig over, at projektet er forsinket.

- Jeg havde dengang en forventning om, der ville være lys på stien allerede nu. Jeg går ofte tur på Husoddestien, også om aftenen, og jeg glæder mig lige så meget som andre beboere i Stensballe til, at vi får lys på stien, siger han.

Husoddesti-projektet omfatter også en udvidelse af broen på strækningen og en udsigtsplatform - eller en træbrygge, som bliver placeret omkring 200 meter øst for broen over sundet. Her bliver der mulighed for at komme helt ned til vandet.

- Udvidelsen af broen er step to i projektet, for den vil kræve, at stien bliver lukket i en periode, siger Allan Lyng Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce