Annonce
Horsens

Alt er klar til opgradering af Husoddestien, men alligevel må arbejdet ikke sættes i gang 

Husoddestien foreviget i dagslys i september 2017. I denne tid bliver det hurtigt meget mørkt på stien, men det bliver ikke i denne vinter, at den planlagte belysning på stien bliver etableret. Arkivfoto: Morten Pape
Mørket sænker sig hurtigt over Husoddestien i denne tid, men den planlagte belysning på stien kommer næppe i denne vinter. Godkendelsen fra Naturstyrelsen og Kystdirektoratet mangler.
Annonce

Horsens: Pengene er bevilget, ordren på lamperne er sendt, og mandskabet er klar til at grave dem ned i jorden.

Alligevel kommer der næppe hverken ny grusbelægning eller belysning på Husoddestien denne vinter.

Årsagen er, at kommunen lige nu afventer tilladelse til at belyse stien fra både Kystdirektoratet og Naturstyrelsen, oplyser Allan Lyng Hansen, afdelingsleder i Affald og Trafik, Horsens Kommune.

- Stien ligger på Naturstyrelsens areal, og den ligger i kystnærhedszonen, så vi skal have tilladelse fra de to instanser, inden vi går i gang. Vi har sendt ansøgningen for flere måneder siden, men vi har desværre endnu ikke fået svar. Vi ved heller ikke, hvornår vi får det, men det bliver formentlig ikke i denne vinter, at der kommer lys på stien, siger han.

Den nye grusbelægning lægges samtidig med belysningen, så den må brugerne af stien også vente på.

Jeg går ofte tur på Husoddestien, også om aftenen, og jeg glæder mig lige så meget som andre beboere i Stensballe til, at vi får lys på stien.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Annonce

Ærgerlig over forsinkelse

Da byrådet i april i år vedtog at afsætte pengene til opgraderingen af stien, var forventningen, at arbejdet ville blive sat i gang i efteråret 2019 og færdiggjort inden udgangen af året.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, er da også ærgerlig over, at projektet er forsinket.

- Jeg havde dengang en forventning om, der ville være lys på stien allerede nu. Jeg går ofte tur på Husoddestien, også om aftenen, og jeg glæder mig lige så meget som andre beboere i Stensballe til, at vi får lys på stien, siger han.

Husoddesti-projektet omfatter også en udvidelse af broen på strækningen og en udsigtsplatform - eller en træbrygge, som bliver placeret omkring 200 meter øst for broen over sundet. Her bliver der mulighed for at komme helt ned til vandet.

- Udvidelsen af broen er step to i projektet, for den vil kræve, at stien bliver lukket i en periode, siger Allan Lyng Hansen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Annonce