Annonce
Læserbrev

Statsborgerskab. Der skal screening til

Annonce

Læserbrev: Man må spørge sig selv, hvordan kan det gå til, at syrienkrigerenAhmed Salem el-Hajfødt i Aarhus kan kalde sig dansk statsborger? Hvordan kan det gå til, at hans forældre har fået tildelt dansk statsborgerskab.? Forældrene har i hvert fald ikke formået at opdrage deres søn i dansk ånd med danske værdier eller kærlighed til deres nye fædreland. De har end ikke ønsket at give deres søn et danskklingede fornavn som en symbolsk handling på ønsket om at være dansk.

I dag får man tildelt dansk statsborgerskab, hvis man har boet i Danmark i ni år, taler dansk, kan forsøge sig selv og underskriver en demokratierklæring. Børn født her i landet bliver herefter automatisk danske statsborgere.

Ønsket om at være en del af dansk kultur og værdinormer har ingen betydning for tildeling af statsborgerskabet. Netop derfor ender Danmark i disse groteske situationer, hvor personer med helt andre værdisæt og udenlandske navne påberåber sig retten til dansk beskyttelse for handlinger, de har begået ude i verden.

Tildeling af dansk statsborgerskab bør kun gives personer, som brændende ønsker at være dansk og brænder for danske værdier. Dansk statsborgeskab skal være et aktivt tilvalg og ikke blot et fravalg af eget fædreland pga krig og fattigdom.

Danmark bør derfor indføre screening før tilkendelse af statsborgeskab. Her bør der lægges vægt på forståelse og respekt af demokratiets spilleregler, ønske om at opdrage sine børn til at anderkende og respektere dansk kultur og ikke indmelde dem i friskoler som fraviger danske værdier, at man eller ens hjemmeboende børn ikke har begået kriminalitet, været bandemedlemmer eller fået anmærkninger i boligforeninger og lign., ønske om samme frihedsgrader for drenge og piger, at man har været/er medlem af typiske danske foreninger og været aktiv i foreningslivet/arbejdet. Har udført frivilligt og ulønnet arbejde, at man ikke har boet i getthoer og entydigt søgt en vennekreds tilhørende egen (tidligere) kultur, anderkendelse af kvinders seksuelle frihed samt afstandtagen til kønsdiskriminerende æresbegreber, at man ikke ønsker at promovere sin religion i det offentlige rum.

Tilkendelse af statsborgerskabet bør, som i dag, være en politisk beslutning, men det er op til ansøgeren selv at dokumentere og argumentere for sin dansksindethed.

I Danmark er vi rummelige og hjælpsomme, men der bør ikke gives køb på den kultur, som så mange udenlandske statsborgere øjensynligt ønsker at være en del af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Odder

Odder er ikke længere grå: Første coronatilfælde registreret

Annonce