Annonce
Kultur

Nyt kulturhus i Horsens får en stor pose penge - med tilhørende spørgsmål

KulisseLageret er flyttet ind på Madevej 2 som en del af Platform K. På sigt er planen at skabe et nyt og større spillested på matriklen, og umiddelbart ligner udvælgelsen som netværks- og genrespillested god gødning for de ambitioner. Arkivfoto: Morten Pape
Lokalt musikmekka udpeget til et hold af spillesteder, der skal være med til at sikre musikelskere "et rigt og varieret koncertudbud i Danmark".

Horsens: Hvordan skal fremtidens livescene i Danmark se ud, og hvordan sikrer man, at der ikke går McDonald's i koncert-menuen, så smalle musikgenrer og vækstlaget også får en chance for at nå ud til publikum?

Det er - lettere omformuleret - nogle af de spørgsmål, som Statens Kunstfond netop har udpeget det horsensianske spillested KulisseLageret/Platform K til at komme med svar på.

Det lokale musikmekka blev allerede sidste år inkluderet på en liste af såkaldte netværks- og genrespillesteder, som Statens Kunstfond vil have til at udvikle scenemiljøet herhjemme, og på fondens netop reviderede liste er KulisseLageret/Platform K igen med på holdet.

Annonce

I alt har Statens Kunstfond valgt 10 spillesteder fordelt over hele landet.

Netværks og genrespillesteder i Danmark 2022-2024

KulisseLageret/Platform K er med på Statens Kunstfonds ny liste over netværks- og genrespillesteder i Danmark.

Derudover tæller listen spillesteder fordelt over hele landet: Huset (Aalborg), Spillestedet Generator (Ringkøbing), Tapperiet (Køge), Kulturmaskinen (Odense), Culture Box (København), Aabenraa Live (Aabenraa), Jazz I Trekanten (Kolding), Loppen (København) og Spillestedet Harders (Svendborg).

"Netværks- og genrespillestederne skal fremme musiklivet lokalt, regionalt og nationalt og sikre et varieret koncertudbud i hele landet. Ordningen er lavet for at give bedre udfoldelsesmuligheder for vækstlag og etablerede kunstnere og desuden sikre bedre samarbejde mellem koncertarrangører," oplyser Statens Kunstfond.

- Ud fra et stærkt ansøgerfelt har vi valgt de 10 spillesteder, som vi tror har de bedste muligheder for at udvikle livescenen med nye samarbejder og nye kunstneriske metoder. Det har været en svær prioritering, fordi alle ansøgninger har været rigtig gode. Netværks- og genrespillestederne skal være knudepunkter for formidling og udvikling af de smalle musikgenrer og understøtte vækstlaget, så vi i fremtiden har et rigt og varieret koncertudbud i Danmark, udtaler Emil de Waal, udvalgsleder for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg.

En million om året

Der følger også penge med til at løse opgaven, uddybes det i en pressemeddelelse.

Ud fra et stærkt ansøgerfelt har vi valgt de 10 spillesteder, som vi tror har de bedste muligheder for at udvikle livescenen med nye samarbejder og nye kunstneriske metoder.

Emil de Waal

I årene 2022-2024 modtager KulisseLageret/Platform K årligt en million kroner fra Statens Kunstfond, og umiddelbart ligner det vand på den horsensianske musikmølle, at spillestedet er kommet med på listen.

Som Horsens Folkeblad før har beskrevet, er det over 25 år gamle KulisseLageret i dag en del af det ny ungekulturhus Platform K på Madevej 2.

Her er planerne i løbet af de kommende år at bygge og udvikle et helt nyt og større spillested; et bud på det moderne spillested i Danmark, har Platform K's leder Søren Raffnsøe tidligere forklaret.


Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Annonce