Annonce
Skanderborg

Startup-firma har fart på væksten: ”Pistoler” ladet med kemi er nøglen til succes

For Skanderborg-firmaet Safe Surface er netop muligheden for at hjælpe virksomheder hurtigt i gang igen efter nedlukningen hele forretningsgrundlaget for den hurtigt voksende startup-virksomhed, der gik i luften i starten af april. Fra venstre mod højre ses direktør Mikkel Hyldborg Lund og teknisk chef Sami Rasmussen. Foto: Laura Uldahl Aggernæs
Direktøren i rengøringsfirmaet Flexservice så tidligt potentiale i at skabe en selvstændig forretning baseret på desinfektion. Nu sikrer startupfirmaet jobs og vækst, som også Flexservices corona-ramte del af forretningen har kunnet nyde godt af.

Aarhus/Skanderborg: En adræt mand griber med svedne håndflader fat om et reb og trækker sig hurtigt op i luften.

Ved siden af griber en muskuløs kvinde med lethed to kettlebells og løfter dem op, alt imens en tredje mand under prust og støn træner med vægtstang i den anden ende af rummet. Det er fredag formiddag, og det ville være synd at sige, at CrossFit Aros vrimler med mennesker.

Men det er på den anden side under en uge siden, at fitnesscenteret åbnede op for sin indendørs træning igen efter corona-nedlukningen. Selvom kunderne så småt er ved at vende tilbage til fitnesscenteret, er det derfor denne dag mest af alt de ansatte fitnessinstruktører, der holder formen ved lige.

Annonce

Fitnesscenteret har kun halvandet år på bagen. Derfor har det her længe været normen, at man holder en høj hygiejne, hvilket blandt andet indebærer, at de ansatte såvel som gæsterne spritter hænder og udstyr af efter brug.

Med de nye afstandsregler er det godt 1000 kvadratmeter store træningsareal i Crossfit Aros godkendt til, at 250 mand kan træne indendørs. - Så der er areal nok at desinficere, siger Claus Gram Aagren. Foto: Laura Uldahl Aggernæs

- Så mange tiltag har for os været normal sund logik, fortæller den 45-årige ejer af CrossFit Aros, Claus Aagren.

Men med coronas nedlukning af landet har han alligevel haft brug for at give sine kunder en ekstra tryghed i at komme på stedet, så de har kunnet vende tilbage til træningen hurtigt.

Et mere effektivt produkt

- Vi har mange, der træner hernede, som er i min egen aldersgruppe. Og for at de har kunnet føle sig sikre hurtigt, har det været vigtigt for os at kunne kommunikere ud til dem, at vi har gjort alt, hvad vi kunne for at reducere smittefaren. Det gælder også for dem, vi har, der træner her, og som har været igennem et kræftforløb, understreger Claus Aagren, der af samme grund har valgt at ty til startupvirksomheden Safe Surfaces produkt, en såkaldt desinfektionspistol.

- For det første kan den desinficere alt vores udstyr, og det gælder også vores reb, ringe og kettlebells, som vi har haft svært ved at rengøre tidligere. For det andet har det været et håb, at vi ved at kunne desinficere, hurtigere har kunnet åbne op for vores gæster, fortæller Claus Aagren, der ikke selv er faldet over andre produkter, der har kunnet det samme.

- Der eksisterer ikke mange andre muligheder for os. For almindelig håndspray er alt for tidskrævende, besværlig og dyr en løsning for os, siger Claus Aagren. Foto: Laura Uldahl Aggernæs

- Første gang vi desinficerede, kom vi alt igennem på en liter væske. Så var vi hallen rundt. Og vi har altså 1000 kvadratmeter træningsareal herinde, siger Claus Aagren, der hørte om produktet gennem et erhvervsnetværk, som Safe Surfaces tekniske chef også er i.

At desinfektionspistolen er noget særligt, er Safe Surfaces tekniske chef da heller ikke i tvivl om.

- Der er mange, der er i øjeblikket er i gang med at forsøge sig på markedet for desinfektionsmidler. Men vi skiller os ud ved, at vi er de eneste importører af de her desinfektionspistoler, som sætter strøm til væsken, så den binder sig på overfladen, siger Sami Rasmussen og viser med en ske, hvordan en almindelig spray kun rammer skeens forside, mens desinfektionspistolen med et sprøjt i samme retning, gør skeen våd på begge sider, da væsken binder sig til overfladen.

Annonce

Ambivalent succes

Netop det, at desinfektionspistolen målretter væsken, betyder også, at der ikke bliver brugt unødige mængder af kemi, hvilket igen betyder, at væsken også tørrer hurtigt, så kunderne hurtigere kan komme i gang med at bruge de sprayede områder igen.

- Faktisk kan man bruge lokalet allerede 5-10 minutter efter, at man har sprayet overfladerne, forklarer den 34-årige direktør i Safe Surface, Mikkel Hyldborg Lund.

Derudover er desinfektionspistolen ifølge makkerparret så nem at håndtere, at virksomhederne ikke behøver at få en professionel ud, hver gang der skal sprayes, men selv kan håndtere værktøjet.

Safe Surfaces desinfektionspistoler bliver importeret fra virksomheden Victory Innovations i USA. I USA bruges den foruden desinfektion også til at sprøjte planter med. Foto: Laura Uldahl Aggernæs

- Alle steder, hvor der færdes mange mennesker, er der potentielt en risiko for smittefare. Så derfor oplærer vi virksomhederne i brugen af vores produkter. For særligt de steder, hvor der kommer mange mennesker til løbende, som for eksempel her i et fitnesscenter, er det vigtigt, at de ansatte kan bruge udstyret selv, så de løbende kan desinficere de overflader, som oftest bliver berørt, siger Mikkel Hyldborg Lund.

Netop det koncept har på kort tid vundet indpas i erhvervslivet. Således har den lille startupvirksomhed allerede skaffet sig store kunder som Aalborg Zoo, Aarhus Teater og Legoland i Billund.

Succesen har samtidig betydet, at virksomheden på få måneder er vokset fra to til 10 mand og netop har måttet flytte lokaler for tredje gang, siden virksomheden blev oprettet i april. Men selvom succesen ikke er til at komme udenom, er Mikkel Hyldborg Lund lidt lunken ved situationen.

- Det at få stor succes i en krisetid, skaber selvfølgelig lidt ambivalens, fordi det er lidt mærkeligt at have succes på et tidspunkt, hvor flere mister medarbejdere og må lukke deres virksomheder. Men på den anden side er vi meget glade for at kunne være med til at hjælpe med genåbningen af de virksomheder, der har måttet lukke, siger Mikkel Hyldborg Lund.

Annonce

Massiv efterspørgsel

Faktisk stod Mikkel Hyldborg Lund kort før opstarten af Safe Surface i en situation, der på mange måder minder om den, som de virksomheder, han hjælper med at komme i gang igen, står i.

Som direktør i rengøringsfirmaet Flexservice, som også har til huse i Skanderborg, kunne han hurtigt se afbestillingerne til privat rengøring, der er en af firmaets største indtægtskilder, tikke ind, da landet lukkede ned.

Reb var inden købet af Safe Surfaces desinfektionspistol en større udfordring for CrossFit Aros at rengøre. Foto: Laura Uldahl Aggernæs

- Mange var bange for, at vi ville bringe smitte fra et hjem og videre til et andet, forklarer Mikkel Hyldborg Lund, der af samme grund måtte sende otte af sine i alt 25 medarbejdere hjem på baggrund af nedlukningen.

Men samtidig oplevede han en stor stigning i efterspørgslen på desinfektionsmidler, og netop det fik ham til at tænke i nye baner.

- Vi kunne mærke en kæmpe efterspørgsel på desinficering, og derfor byggede vi vores forretning op omkring værnemidler, fortæller Mikkel Hyldborg Lund, der med udgangspunkt i salg af overfladedesinficerende midler startede virksomheden Safe Surface op.

Om Safe Surface

  • Virksomheden er stiftet som anpartsselskab i april og har hovedsæde i Skanderborg.
  • Virksomheden er ejet af Mikkel Hyldborg Lund og Brian Christophersen Mikkelsen, der også ejer rengøringsvirksomheden Flexservice sammen. Mikkel Hyldborg Lund er direktør i begge virksomheder.
  • Virksomheden har på nuværende tidspunkt omkring 50 kunder til deres desinfektionspistoler og omkring 200 kunder indenfor deres øvrige produkter, der tæller spritdispensere, masker, visirer og øvrige værnemidler.
  • På nuværende tidspunkt har virksomheden 10 ansatte.

I stedet for at hyre 10 fremmede ansigter ind, har de otte medarbejdere fra Flexservice derfor fået job i Safe Surface. Men virksomheden har også måtte hyre to nye sælgere ind.

- Det er klart, at vi gerne har villet fastholde de gode medarbejdere, vi har. Og vi stod med otte personer, der stod uden arbejde, så det var klart nemmere at overdrage dem til Safe Surface. Men derudover har vi også måtte ud for at finde nye sælgere, da vi ellers ikke ville have været i stand til at overkomme den massive efterspørgsel, vi har oplevet, fortæller Mikkel Hyldborg Lund.

Annonce

Fremtid i desinfektion

Selvom hovedproduktet er virksomhedens desinfektionspistoler, sælger Safe Surface også elektroniske dispensere med sprit, mundbind, masker og visirer. Og på trods af, at virksomheden er startet på baggrund af efterspørgsel affødt af en pandemi, tror Mikkel Hyldborg Lund ikke, at efterspørgslen vil dale i den nærmeste fremtid.

- Jeg tror, at der kommer mere fokus på håndhygiejne fremover. For vi har alle set, hvor hårdt det kan slå, når man lukker et land ned. Det kommer regeringen nok ikke til at gøre igen lige foreløbig. Så hvis der kommer en anden bølge, tror jeg mere på, at man vil se på effektivt at mindske smittefaren ved at bruge nogle af de desinfektionsteknologier, der allerede eksisterer. For det er klart den mest optimale løsning, når man tænker på de konsekvenser, det har haft at lukke landet ned, siger han.


Det at få stor succes i en krisetid, skaber selvfølgelig lidt ambivalens, fordi det er lidt mærkeligt at have succes på et tidspunkt, hvor flere mister medarbejdere og må lukke deres virksomheder. Men på den anden side er vi meget glade for at kunne være med til at hjælpe med genåbningen af de virksomheder, der har måttet lukke.

Mikkel Hyldborg Lund, direktør i Safe Surface


Af samme grund ser han også en stor fremtid for Safe Surface, indenfor særligt fly-, bus- og togtrafik samt hotelbranchen.

- Vi har at gøre med en enorm effektiv teknologi, der også fungerer godt svært tilgængelige steder. Og netop indenfor særligt transportbranchen har de brug for en løsning, der tager højde for både det, og så det tidspres, de også er underlagt. Og med vores pistol kan de være klar til afgang 10 minutter efter, at de har sprayet i midtergangen, siger Mikkel Hyldborg Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Seneste plus

Annonce