Annonce
Horsens

Stadig tårnhøje smittetal - men der er to grunde til, at det ser knap så slemt ud i Horsens

Afleverer man en positiv test ved et af Falcks testcentre - som dette ved Ove Jensens Allé - bliver det ikke talt med i den daglige oversigt. Man bliver dog sendt videre til et pcr-testcenter for at få smitten bekræftet, og den test vil i så fald komme med i statistikkerne. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Der er stadig over 1000 smittede i Horsens Kommune den seneste uge, men et kig på resten af landet og på antallet af indlagte på Regionshospitalet Horsens viser positive tegn.

Horsens: 1199 borgere i Horsens Kommune har inden for den seneste uge fået et positivt svar på deres pcr-test og dermed blevet konstateret smittet med covid-19.

Det er nogenlunde samme høje antal, som det har været siden midten af december, og at det ikke er højere, kan man egentlig godt glæde sig en smule over.

På landsplan er smittetallene nemlig stukket af i en grad, hvor Horsens ikke har kunnet følge med. I midten af december var smitten i Horsens Kommune blandt de højeste i Jylland og i den høje ende blandt alle landets kommuner.

Annonce

Med de nuværende tal er Horsens blandt de kommuner med færrest smittede i landet - baseret på smittede pr. 100.000 indbyggere, det såkaldte incidenstal. Med andre ord er smitten stagneret i Horsens Kommune, mens den er steget i stort set hele resten af landet.

Tallene skal tages med et gran salt, da der i mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut mangler godt 60.000 prøvesvar, men man må formode, at de fordeler sig på tværs af kommunerne og dermed ikke ændrer meget i det samlede billede.

Få indlagte i Horsens

En anden grund til, at den høje smitte i Horsens Kommune ikke er så foruroligende, som det kan se ud, er indlæggelsestallene for regionshospitalet i Horsens, der kan give en indikation af, hvor alvorlig smitten er i lokalområdet.

De indlagte i Horsens kan godt bo i andre kommuner end Horsens, og borgere i Horsens Kommune kan også være indlagt på andre hospitaler, men om ikke andet er der i hvert fald få indlagte med covid-19 på Regionshospitalet Horsens.

Ifølge Region Midtjyllands opgørelse fra mandag er der tale om seks indlagte i Horsens, mens der er i alt 75 i hele regionen.

Af de 75 er 11 på intensivafdeling. Det fremgår ikke, hvor mange der er i Horsens.

På landsplan er der mandag 770 indlagte - en stigning på 64 siden søndag - mens der mandag er konstateret 8801 nye tilfælde af covid-19. Det må forventes, at tallet bliver markant højere tirsdag, hvor de 60.000 manglende prøvesvar tælles med.

Annonce
Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Slut med dankort og pantkort: Nu skal du bruge en app for at komme af med dine tomme flasker og dåser på pantstation

Erhverv For abonnenter

HAI skaffer nye kunder midt i krisen: - Det er helt surrealistisk for at sige det mildt

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Se med LIVE: Messerschmidt og Carsten Nielsen krydser klinger inden afstemning om forsvarsforbeholdet

Brædstrup

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Erhverv For abonnenter

Råvarepriser driller betonfirma, succes med pulsure og tilbagegang i lokalbrugser: Her er 19 lokale regnskaber

Erhverv For abonnenter

Kollegiebyggeri, der skyder op ved banegården, får en kvadratmeterpris langt over normalen: De unge skal kunne spejle sig i godt håndværk

Odder

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Horsens

Skrev historie: Horsensianer tog første danske VM-medalje i 20 år

Østjylland For abonnenter

Ny chok-sag om overgreb mod patienter: Læge i Aarhus kræves fængslet for seksuelle krænkelser af kvinder

Hedensted

Brand i etageejendom: Alle beboerne blev evakueret

Annonce