Annonce
Horsens

Stadig stigende smitte i Horsens Kommune - og en uge med flere tilfælde blandt borgere over 60 år

12 nye smittetilfælde er registreret det seneste døgn i Horsens Kommune. Arkivfoto: Mette Mørk
Horsens Kommune har hidtil haft en lille andel af covid-19-smittede over 60 år, men sådan ser tendensen ikke ud den seneste uge.
Annonce

Horsens: 12 nye borgere i Horsens Kommune er konstateret smittet med covid-19 inden for det seneste døgn. Det viser onsdagens opdatering fra Statens Serum Institut.

Dermed er det endnu en dag med et stigende tal, den tredje i træk, omend der er tale om en meget lille stigning fra de 11 i tirsdagens opdatering.

Daglige smittetal i Horsens Kommune

Hver dag kommer der en ny melding om, hvor mange der testet positiv for covid-19 i Horsens Kommune inden for det seneste døgn - altså siden seneste måling.

Tallet dækker over, hvor mange af de analyserede tests, der er konstateret positive. Det betyder, at testen altså godt kan være foretaget tidligere.

Sådan ser de seneste to ugers daglige tal ud:

Onsdag 11. november: 12 nye tilfælde

Tirsdag 10. november: 11 nye tilfælde

Mandag 9. november: 8 nye tilfælde

Søndag 8. november: 4 nye tilfælde

Lørdag 7. november: 7 nye tilfælde

Fredag 6. november: 18 nye tilfælde

Torsdag 5. november: 8 nye tilfælde

Onsdag 4. november: 13 nye tilfælde

Tirsdag 3. november: 7 nye tilfælde

Mandag 2. november: 3 nye tilfælde

Søndag 1. november: 9 nye tilfælde

Lørdag 31. oktober: 6 nye tilfælde

Fredag 30. oktober: 10 nye tilfælde

Torsdag 29. oktober: 7 nye tilfælde

Antal smittede om ugen:

Uge 46: 31 tilfælde (10,3 nye om dagen i gennemsnit - baseret på ugens første tre dage)

Uge 45: 60 tilfælde (8,6 nye om dagen i gennemsnit)

Uge 44: 53 tilfælde (7,6 nye om dagen i gennemsnit)

Uge 43: 55 tilfælde (7,9 nye om dagen i gennemsnit)

Uge 42: 63 tilfælde (9 nye om dagen i gennemsnit)

Uge 41: 112 tilfælde (16 nye om dagen i gennemsnit)

Udviklingen byder indtil videre ikke på ændringer fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som dagligt overvåger tallene og viderebringer anbefalinger til kommunerne.

- Tallene vurderes hver eneste dag, og jeg understreger, at der ikke er meldt noget nyt ud - ud over de nationale restriktioner, som allerede gælder, og som man selvfølgelig skal være opmærksom på, siger Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune.

Annonce

Flere smittede over 60 år

Tallene fra Statens Serum Institut gemmer på noget, der kan ligne en ny udvikling i Horsens Kommune - men som stadig er svær at vurdere på grund af det relativt lave antal smittetilfælde.

Andelen af borgere over 60 år, som er blevet konstateret smittet med covid-19, har siden udbruddet i marts været lavt i Horsens Kommune, men sådan er det ikke den seneste uge.

Her har 13 ud af 68 smittede borgere været over 60 år - svarende til 19,1 procent.

Set over hele corona-perioden er 553 borgere i Horsens Kommune blevet testet positiv for covid-19, og af dem har 59 været over 60 år - altså kun 10,7 procent af det samlede antal smittede.

Annonce

Ligner mere landsgennemsnittet

På landsplan er 16,3 procent af de nu 57.952 konstaterede smittetilfælde at finde blandt borgere over 60 år, og Horsens Kommune ligger dermed set over hele perioden markant lavere, når det kommer til andelen af smittede borgere over 60 år - men den seneste uge har tallet været højere.


Det skal måske ses i flere sammenhænge, men først og fremmest er der ikke noget i tallene, som får Styrelsen for Patientsikkerhed til at vurdere, at der er behov for nye tiltag.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


Borgmester Peter Sørensen hæfter sig ved, at den seneste uges tal er baseret på få smittetilfælde, men samtidig ser han også i tallene, at Horsens Kommune begynder at ligne resten af landet.

- Vi havde en lang periode, hvor vi lå meget lavt i antallet af konstaterede smittede, og nu ser vi i stedet, at vi i højere grad ligner landsgennemsnittet. Det skal måske ses i flere sammenhænge, men først og fremmest er der ikke noget i tallene, som får Styrelsen for Patientsikkerhed til at vurdere, at der er behov for nye tiltag, siger Peter Sørensen.

Sundhedsstyrelsen vurderer alle over 80 år til at være i øget risiko for at få et alvorligt forløb i tilfælde af corona-smitte.

For 65-79-årige lyder det, at "mange friske og raske personer i aldersgruppen er ikke i øget risiko, men har man fx kroniske sygdomme eller mental og fysisk svækkelse m.v., så kan man være i øget risiko."

For personer under 65 år er meget få i risikogruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Efter ulykke på Vestvejen: Familie på tre - næsten fire - har det godt

Annonce