Annonce
Ikast-Brande

Stabile smittetal i Ikast-Brande

Siden juledagene har det ligget ret stabilt i underkanten af 200. Arkivfoto
Annonce

Ikast/Brande: Mens regeringen gør klar til at indføre yderligere restriktioner, ser smittetallet i blandt andet Ikast-Brande Kommune ud til at have stabiliseret sig i øjeblikket.

I ugerne op til jul var kommunens incidenstal (antallet af kommunens borgere, der var blevet testet positive for covid-19 de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere) flere gange oppe at runde 300, men siden juledagene har det ligget ret stabilt i underkanten af 200.

Tirsdagens opgørelse viser således et incidenstal på 186 på baggrund af 77 positive covid-19-tests den seneste uge, og især i Brande er udviklingen vendt til det bedre. I december blev der en overgang konstateret et tocifret antal smittede i byen dagligt, hvilket sendte antallet af positive test i løbet af den uge, udviklingen var værst, op omkring 100, men i løbet af den seneste uge er der kun registreret 15 positive covid-19-tests i byen. Det svarer i runde tal til to om dagen.

Kommunens største by Ikast har oplevet 40 smittetilfælde den seneste uge, men målt på indbyggertal er det nu Ejstrupholm, der er hårdest ramt af covid-19.

11 nye smittetilfælde den seneste uge sender byens incidenstal helt op på 368, mens hverken Hampen eller Klovborg har registreret nye smittetilfælde i flere uger.

Kortet viser antallet af nye corona-smittede de seneste syv dage opgjort på postdistrikterne i kommunen. Tallet i parentesen angiver incidenstallet for postdistriktet og danner grundlag for farverne på kortet. Illustration: Ikast-Brande Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce