Annonce
Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Bente Dragsbæk Nielsen er godt i gang med at fylde påskepakker til beboerne på Bøgely, der blandt andet får chokolade fra Summerbird og Kathrine Andersen. Foto: Elisabet D. Hyttel
Små pakker med fx tøj, cremer og lidt godt til ganen skal skabe glæde hos kommunens 351 plejehjemsbeboere. Ildsjæle har på lidt over et døgn samlet 15.000 kr. ind til pakkerne, der købes og samles lokalt. Målet er en gave på ca. 100 kr. til hver enkelt beboer.

Hedensted: Det kan godt blive ensomt og trist, når der ikke må komme besøg udefra på kommunens ni plejehjem. Men fire lokale kvinder har fundet en anden måde at skabe lidt lys i de ældres hverdag på. De vil forære hver eneste af de 351 beboere på plejehjem i Hedensted Kommune en påskepakke med lækkerier.

- Jeg går selv hjemme med mine børn hver dag og kommer ikke uden for en dør. Vi har hinanden i familien, men det må være svært for de gamle, som bor for sig selv på plejehjemmet. Derfor tænkte jeg, at der må være et eller andet, vi kan gøre for at skabe glæde og håb hos dem, siger 38-årige Astrid Andersen, initiativtager til projektet.

Hun har i mange år haft egen skønhedsklinik i Hedensted, men måtte lukke den for to år siden, da hendes søn var syg. Derfor ved hun, hvor ondt det gør lige nu på mange lokale erhvervsdrivende, og derfor er det også tanken med påskepakkerne, at varerne skal købes lokalt.

- Mange butikker bløder lige nu, og vi skal alle sammen gøre, hvad vi kan for at hjælpe dem. Påskepakkerne får en værdi á 100 kr. stykket, og selvom det bliver fordelt på mange butikker i hele kommunen, så kan 35.000 kr. godt mærkes i et handelsliv, der ellers står helt stille, siger Astrid Andersen.

Annonce
De ældre får en påskehilsen i form af fyldte chokoladeæg. Foto: Elisabet D. Hyttel

Mange støtter projektet

Tre andre lokale kvinder hjælper hende med projektet, nemlig Malene Overgaard, Tina Hansen og Vivi H. Nielsen Mathiasen. De samler penge ind via mobilepay, og i løbet af det første halvandet døgn har de skaffet 15.000 kr.

- Vi overvejede kort at spørge virksomhederne, men det er altid dem, der støtter, og de har det også svært lige nu. Derfor har vi valgt at forsøge at skaffe pengene fra private. Der bliver doneret alt mellem fem og 500 kroner, hvad folk lige har råd til, siger Astrid Andersen.

Rundt omkring i butikkerne er de allerede godt i gang med at finde ting til pakkerne, som bliver forskellige fra plejehjem til plejehjem, fordi det skal være så lokalt som overhovedet muligt.

Chokolade for 5000 kr.

Til beboerne på Bøgely i Hedensted er det således Dragsholm Vine, der står for at samle en kurv.

- Jeg putter en masse forskellige påskeæg i af dansk kvalitetschokolade, for det plejer at være noget, de ældre kan lide, siger Bente Dragsbæk Nielsen.

Hun er glad for initiativet, der godt kan mærkes økonomisk i hendes butik.

- Det er så ofte os som butikker, der skal give noget og sponsorere ting, men her er der i stedet et initiativ, der støtter os og samtidig de gamle. Det, synes jeg, er kanonflot. Jeg har købt ind til påsken, som jeg plejer, men handlen går lidt mere trægt, for der er jo ikke mange, der skal bruge værtindegaver og den slags. Derfor kan en ekstra ordre på 5000 kr. godt mærkes, siger Bente Dragsbæk Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce