Annonce
Hedensted

Stærkt stigende omsætning og 50 procent over budget: Lokale dagligvarebutikker vinder på coronakrisen

De lokale dagligvarebutikker har i de seneste uger vundet stort på coronakrisen. Arkivfoto: Camilla Bro Krefeld.
De seneste ugers nedlukning af Danmark har været god for dagligvarebutikkerne, der har vundet stort på den økonomiske front. Folkebladet har talt med flere af Hedensted Kommunes brugsuddelere, der ikke just melder røde tal.

Hedensted/Tørring/Juelsminde: Mens tøjbutikker, frisører, restauratører og mange, mange flere erhvervsdrivende i øjeblikket er dybt begravet i kulkæderen over deres økonomiske situation, er billedet et helt andet hos brugsuddelerne, hvis omsætning skyder i vejret med raketfart.

Troels Hansen, brugsuddeler i Superbrugsen i Juelsminde, er en af dem, der for alvor kan mærke en økonomisk forskel.

- Vores omsætning er øget drastisk. Det kan der ikke være tvivl om. Mit bedste bud er, at vi har haft en stigning på omkring 40 procent over den seneste uge, fortæller Troels Hansen, der dog begræder andre erhvervsdrivendes situation – heriblandt restauratører i Hedensted Kommune.

- Det er selvfølgelig super positivt for os, men det er jo eksempelvis en forfærdelig situation for restauranterne omkring os. Jeg føler ikke, jeg kan tillade mig at være jublende glad for vores fremgang, da det er en lidt træls måde at have gode tal på, siger han.

Også Allan Kring Bülow, indehaver af Min Købmand i Daugård, kan mærke forskel på omsætningen.

- Siden 12. marts har vi været 52 procent over vores budget, mens vi i ugerne inden kun lå fire procent over budgettet. Så man kan vist roligt sige, det har haft indvirkning på omsætningen, siger han – og tilføjer:

- Vi er dog lidt presset på bemandingen i øjeblikket, og der er hele tiden nye restriktioner, vi skal forholde os til, så det er en utroligt presset hverdag. Men det skal vi på ingen måde klage over, fordi der er så mange erhvervsdrivende, der har det meget, meget svært i øjeblikket.

Vores omsætning er øget drastisk. Det kan der ikke være tvivl om. Mit bedste bud er, at vi har haft en stigning på omkring 40 procent over den seneste uge.

Troels Hansen, brugsuddeler i Superbrugsen i Juelsminde

Varelevering og kunder fra andre byer

Flere af kommunens dagligvarebutikker tilbyder varelevering hjem til kunderne – heriblandt Dagli' Brugsen i Rask Mølle, som i øjeblikket spekulerer i at indføre flere leveringsdage end den ene, de har i forvejen.

Et tiltag, som allerede er trådt i kraft hos Dagli' Brugsen i Uldum.

- Der er mindst dobbelt så stor efterspørgsel nu, da der er mange, der er bange for at komme ud af deres hjem. Så i øjeblikket leverer vi varer tre dage i ugen i stedet for én, fortæller brugsuddeler Kenneth Rasmussen, der samtidig påpeger, at han støder på kunder, som er kørt til Uldum fra Vejle og Horsens, da de - for at undgå coronasmitte - føler sig mere trygge ved at handle i mindre dagligvarebutikker.

En betragtning, Johs Yding, indehaver af Købmand Johs Yding i Stouby, kan nikke genkendende til.

- Man kan godt mærke, at flere og flere begynder at søge ud i de små dagligvarebutikker, og det nyder vi i den grad godt af her i Stouby. Vores omsætning er nok steget med 30 til 40 procent, og fredag havde vi en varetur, hvor vi leverede varer til 15 boliger, siger han.

Troels Hansen, brugsuddeler i Superbrugsen i Juelsminde, melder om en øget omsætning på 40 procent. Han vil dog ikke glæde sig for meget, da han føler med mange af de andre lokale erhvervsdrivende. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Også hos Min Købmand i Daugård har coronakrisen været god for økonomien. Allan Kring Bülow, indehaver af dagligvarebutikken, fortæller, at man siden 12. marts har været 52 procent over budgettet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet bekræfter: 20-årigt voldsoffer er afgået ved døden

Horsens

Se video: Mindst syv betjente til stede ved retten, da sigtet i Nørretorv-sagen blev fremstillet

Horsens

Mandagens coronatal: God grund til glæde i Horsens - men flere sogne i oplandet har høje smittetal

Annonce