Annonce
Østjylland

Stærke århusianske sejre på derbydagen

Knusende overlegent sejrer århusianske King David i Pokalløb på derbydagen i Klampenborg. Foto: Burt Seeger
Århusianske Marc Stott havde en vellykket derbydag i Klampenborg selv om derbyhåbet Honour Code måtte nøjes med femtepladsen i hovedløbet.
Annonce

HESTESPORT: Den århusianske galoptræner Marc Stotts drøm om at vinde Dansk Derby for andet år i træk brast. Men selv om Honour Code måtte nøjes med femtepladsen og 50.000 kroner bag den overraskende svenske vinder Ready Teddy, så noterede Jydsk Væddeløbsbanes førende træner sig for tre sejre på dagen.

For Honour Code formede derbyet sig fint, men frem mod mål ebbede kræfterne ud.

- Jeg havde en god mavefornemmelse, da vi svingede ind på opløbet. Jeg følte stadig, at jeg havde meget i hesten, men da jeg bad den om at strække på sig, mærkede jeg hurtigt at der ikke var den store respons, sagde jockey Oliver Wilson og tilføjede:

- Det ville have været til hestens fordel hvis banen i stedet havde været lidt blød, men nu blev hesten trods alt femte i sin kun fjerde start, så det var godkendt.

Feltets anden århusianske derbydeltager Speedman kom aldrig ind i kampen og sluttede på 12. pladsen.

- Vi fik et dårligt første sving. Siden kom hesten aldrig rigtigt ind i sin rytme og havnede i en position for langt tilbage i feltet, sagde jockey Jacob Johansen.

Annonce

Suveræn sejr til King David

Når det alligevel blev en derbydag langt over middel set med århusianske øjne kan det især tilskrives Karin Salling succesduo King David og Queen Rouge. De vandt hver sit storløb, ligesom Masseto i et toårsløb havde sikret den første af i alt tre sejre for Marc Stott-stalden.

King David rundede således en karriereindtjening på to mio. kr. da den vandt den 119. udgave af Pokalløb med 165.000 kroner i sejrspræmie. Spillet som dagens største favorit vandt King David knusende overlegent for Oliver Wilson.

Efter et afventende rygløb skød ekvipagen uimodståeligt frem i opløbet og efterlod nærmeste konkurrent fem længder efter i mål.

Karin Salling fik lejlighed til at vise derbyhatten frem for fotograferne på vinderpladsen. Her efter King Davids sejr for Oliver Wilson. Ved hestens hoved ses træner Marc Stott og hestens daglige oppasser. Foto: Burt Seeger

Ifølge Marc Stott bliver King Davids næste opgave efter planen Marit Sveaas Minneløb 23. august i Oslo med en sejrspræmie på 600.000 NOK.

Annonce

Queen Rouge – Danmarks bedste hoppe

Karin Salling havde nærmest ingen grund til at forlade ceremonipladsen efter præmieoverrækkelsen med King David. 25 minutter senere tog hun turen igen for at tage imod Queen Rouge efter sejren til 75.000 kr. i Fawzia Stakes.

I fjor skaffede den Karin Salling og træner Marc Stott derbysejren. Nu understregede Queen Rouge sin status som Danmarks bedste hoppe ved at sejre let med tre længder.

Queen Rouge får en svalende spand vand hældt over sig efter sin styrkedemonstration i sommerheden. Foto: Burt Seeger

- Queen Rouge gør det rigtig fint. Hesten er formentlig bedre i en blødere bane, hvilket den viste sidste år i derbyet, men det er en topklassehest. Det har den vist i mange starter, sagde jockey Oliver Wilson efter dagens anden vinder i Karin Sallings ejerfarver.


Queen Rouge gør det rigtig fint. Hesten er formentlig bedre i en blødere bane, hvilket den viste sidste år i derbyet, men det er en topklassehest. Det har den vist i mange starter

Oliver Wilson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Annonce