Annonce
Sport

Antonsen og Blichfeldt åbner VM med overlegne sejre

Toshifumi Kitamura/Ritzau Scanpix
Anders Antonsen og Mia Blichfeldt var overlegne i deres kampe i anden runde ved VM.

De to formodede stærkeste danske singlespillere ved VM i badminton er uden de store problemer klar til tredje runde. Anders Antonsen og Mia Blichfeldt gjorde begge kort proces, da de indtrådte i turneringen onsdag i anden runde.

Danmarks største medaljehåb ved VM, Anders Antonsen, skuffede ikke, da han første gang var i aktion i hallen i Basel.

Femteseedede Antonsen leverede en glimrende præstation i andenrundekampen mod Malaysias Daren Liew, som blev slået forholdsvis sikkert i to sæt med cifrene 21-17, 21-13.

Den 22-årige dansker var i god kontrol fra start, og fra 4-4 satte Antonsen kursen mod sejr i første sæt.

Ved opholdet midtvejs var han foran 11-6, og trods lidt dansk sløseri undervejs og nogle skarpe stik fra Daren Liews forhåndsside kørte Anders Antonsen sættet i land med 21-17 på sin tredje sætbold.

Til gengæld havde danskeren det svært i indledningen af andet sæt.

Sidebyttet havde sendt Antonsen over på medvindssiden, og det gav problemer med at finde længden på slagene.

Det gav malaysisk 4-0-føring, inden Antonsen fandt rytmen på banehalvdelen.

Herfra tiltvang han sig imidlertid også et solidt overtag, og modløsheden forsvandt stille og roligt fra modstanderen, i takt med at Antonsen leverede flere fremragende slag.

Fra midtvejs i sættet var der niveauforskel på de to spillere, og det endte med sikker dansk sætsejr og en billet videre i turneringen.

I tredje runde, der svarer til ottendedelsfinalen, skal Antonsen møde japaneren Kanta Tsuneyama, der er seedet som nummer 13.

For Mia Blichfeldts vedkommende var der tale om en endnu mere overlegen sejr. Hun vandt 21-8, 21-16 over belgieren Lianne Tan.

Den 12.-seedede dansker var overlegen i alle spillets facetter, og hun spillede sig på ingen måde ud i sin første kamp ved VM. Lidt sløseri i slutningen af andet sæt gjorde, at Blichfeldts sejrscifre blev en anelse mindre.

Der venter sværere modstand torsdag i tredje runde. Her skal Blichfeldt møde inderen Saina Nehwal, der er seedet som nummer otte.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce