Annonce
Hedensted

Står først klar om et halvt år: Lejeboliger revet væk på tre dage

Sanne Buchhardt vil sammen med sin mand Peter bygge ni rækkehuse i skovkanten i Rask Mølle. Foto: Søren E. Alwan
Sanne og Peter Buchhardt vil bygge ni rækkehuse i Rask Mølle. Boligerne skal lejes ud, og det er populært.
Annonce

Rask Mølle: Der er stor efterspørgsel på lejeboliger. Ikke bare i storbyen, men også i de mindre lokalsamfund. Det kan Sanne og Peter Buchhardt konstatere. 1. august overtog de en omkring 5000 kvadratmeter stor grund på Peter Hansens Vej i Rask Mølle, hvor de vil bygge i første omgang fem til seks, og på sigt ni rækkehuse.

Men selvom boligerne endnu kun findes på papir og først forventes færdigbyggede til februar, er de allerede lejet ud.

- Vi lavede et opslag på Facebook torsdag aften med en skitsetegning af projektet. Lørdag morgen var de første fem boliger lejet ud, fortæller Sanne Buchhardt, der som projektchef i et arkitekt- og byggefirma selv har tegnet boligerne, mens hendes mand Peter Nørbo Buchhardt er formand i et entreprenørfirma.

Boligerne bliver på omkring 100 kvadratmeter og med egen carport, skur og have. Illustration: Sanne Buchhardt
Annonce

I skovkanten

Hun er ikke voldsomt overrasket over den store opmærksomhed på lejeboligerne.

- Det er en mangelvare i Rask Mølle, og jeg ved, der er venteliste til de eksisterende lejeboliger i byen. Vi er tidligere blevet spurgt, om vi vil bygge nogle lejeboliger i byen, men vi har ventet på, at den rigtige grund kom til salg, fortæller Sanne Bucchardt.

Hun har i længere tid haft øje på grunden for enden af Peter Hansens Vej, der både ligger forholdsvis tæt på byens Dagli'Brugs og ikke mindst i kanten af skoven. Tidligere har der i tre generationer været vognmandsforretning på stedet, men virksomheden er lukket for flere år siden, så da grunden blev sat til salg, var Sanne og Peter Buchhardt hurtige til at slå til.

Det lokale ægtepar er ikke uvante med byggeprojekter. De har siden 1999 selv bygget og boet i fem forskellige parcelhuse i byen. I dag bor de lige på den anden side af skoven, hvor de for to år siden udstykkede fem storparceller, der i øvrigt også blev revet væk.

- Vi kan godt lide sådan nogle projekter, og så synes vi også det er vigtigt, der bliver ved at ske en udvikling i vores lille by, så vi kan bevare det gode lokalsamfund, vi har, fortæller Sanne Buchhardt.

Garageanlægget på grunden skal nu rives ned. Derfor var Rask Mølle Borgerforening, der har lejet plads til opbevaring af byens flagallé i bygningen, forleden ved at flytte de sidste flag. Foto: Søren E. Alwan
Den naturskønne placering i skovkanten til Honum Skov er i følge Sanne Buchhardt det helt rigtige sted til projektet. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce