Annonce
Østjylland

SSP i Norddjurs: Husk børnenes og de unges positive fællesskaber

Fællesskaber som for eksempel det, spejderne kan tilbyde, er vigtige for børns og unges trivsel, mener man hos SSP i Norddjurs. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Coronakrisen har sat en stopper for mange sociale aktiviteter, og det er vigtigt, mener SSP i Norddjurs, at de positive fællesskaber genoptages, og at der også dannes nye både i ferien og i det nye skoleår.
Annonce

Norddjurs: Under corona har børn og unge ikke kunnet deltaget i fritidsinteresser og været sammen, som de plejer. Men nu er hverdagen igen mere normal, og flere aktiviteter er åbnet, hvilket får SSP-samarbejdet i Norddjurs Kommune til at opfordre til, at børn og unge ikke alene er sociale i det digitale univers, men også er aktive sammen og får fælles oplevelser - både i sommerferien, og når der tages fat på det nye skoleår.

I SSP-samarbejdet i Norddjurs har man igennem mange år fulgt sammenhængen mellem det at være en del af et positivt fællesskab og den generelle trivsel, ligesom man ser en sammenhæng mellem risikoadfærd og kriminalitet og det at undvære disse værdifulde fællesskaber.

Annonce

Væk fra computeren

I samarbejdet er man derfor optaget af at fastholde børn og unge i gode, positive fællesskaber og aktiviteter, holde fast i fritidsinteresser og personlige relationer. Det gælder ikke mindst her i sommerferien, hvor hverdagen kan være mindre struktureret.


Juniorklubberne har oplevet, efter samfundet åbnede mere op, at en del børn ikke vendte tilbage. Børnene siger, at de hellere vil spille computer. Det har de været vant til siden marts pga. corona, hvor fælles fysiske aktiviteter efter skole var begrænset.

Keld Kristensen, SSP-konsulent


- I Norddjurs Kommune er der alle muligheder for at finde det rette fællesskab og dyrke sine interesser. Faktisk er der langt over 30 forskellige idrætsaktiviteter, man kan gå til, blandt andet indenfor kulturområdet, spejderområdet og mange andre aktiviteter, ligesom der er junior- og ungdomsklubberne og hele ungdomsskolens aktivitetsudbud.

- Juniorklubberne har oplevet, efter samfundet åbnede mere op, at en del børn ikke vendte tilbage. Børnene siger, at de hellere vil spille computer. Det har de været vant til siden marts pga. corona, hvor fælles fysiske aktiviteter efter skole var begrænset. En del af disse børn går ikke til andre fritidsaktiviteter, og her bliver vi ekstra opmærksomme, for vi skal undgå, at det får betydning for deres trivsel, siger Keld Kristensen, SSP- konsulent og koordinator hos ungdomsskolen UngNorddjurs.

Annonce

Forældrene skal på banen

Der er samtidig brug for, at forældrene tager ansvar for, at deres barn trives så godt som muligt og deltager i et positivt fællesskab. Det skal supplere arbejdet i SSP og på skolerne, hvor der er fokus på positive klassefællesskaber, øget forældresamarbejde, opmærksomhed på unge i det offentlige rum og på, hvordan der skabes de bedste rammer. Samtidig er det vigtigt med støtte, hjælp og vejledning til de børn og unge, der er på vej i en skæv retning.

- Heldigvis har vi en meget lav ungdomskriminalitet i Norddjurs Kommune, men vi ser tendenser til øget negativ adfærd, bl.a. brug af rusmidler, så hele dette fokus på forebyggelse og fremme af positive fællesskaber skal øge børn og unges trivsel – og dermed give dem muligheden for et bedre voksenliv, siger Keld Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Horsens-pige udtaget til landsholdet

Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Horsens

HFS er færdig med at eksperimentere

Annonce