Annonce
Ikast-Brande

Springvand i Nørre Snede skal have en kærlig hånd

Hans Jørgen Jensen, formand for lokalrådet i Nørre Snede, ses her ved springvandet på Torvet. Springvandet skal nu renoveres og have ny udsmykning, så det kommer til at tage sig pænere ud. Foto: Peter Hald
Lokalrådet sætte gang i udsmykning af det forsømte springvand på Torvet i Nørre Snede
Annonce

Nr. Snede: Lokalrådet i Nørre Snede sætter nu gang i renoveringen af springvandet på Torvet i samarbejde med kommunen.

Det runde springvands-bassin, der er placeret lige ved indkørslen til SuperBrugsen, blev anlagt i 2011 i forbindelse med byforskønnelsen af byen, men tidens tand har tæret på det, og lokalrådet er slet ikke tilfreds med springvandets nuværende udformning.

- Det ser lidt træls ud, og springvandet giver anledning til mange bemærkninger. Især den udvendige betonkant er grim. Nu skal det laves ordentligt, siger lokalrådets formand Hans Jørgen Jensen.

Som det er nu, er springvandets udvendige kant blot udført i rå beton, og den trænger i høj grad til en form for udsmykning. Nørre Snede Lokalråd ønsker derfor at beklæde springvandet udvendigt med cortenstålplader - samme slags materiale, som er anvendt ved den berømte skulptur "Damen, der varmede sin ende over ilden". Det er et materiale, som med tiden vil få en rustrød patina.

Annonce

Løve-motiv fra kirken

I stålpladerne skal der bores huller, der skal forestille løve-motivet fra døbefonten i kirken. Pladerne bukkes, så de kommer til at hænge på kanten af springvandet. Inde under pladerne etableres LED-lys, som skaber et visuelt indtryk af løverne i de mørke timer.

Derudover ønsker lokalrådet at lave en figur i springvandet, hvor vandet fra de eksisterende dyser skal sive ud fra toppen af konstruktionen.

Fliserne indvendigt skal også have en kærlig hånd, og det samme gælder nogle af lys-installationerne.

Lokalrådet finder selv midlerne til den nye udsmykning, mens kommunen sørger for at renovere fliserne.

Kommunens teknik- og miljøudvalg har nikket ja til projektet, og lokalrådet håber derfor at kunne komme i gang snarest muligt.

Her ses det nye overdækkede borde-bænke sæt, der er sat op på Torvet i Nørre Snede. På billedet ses fra venstre Carsten Jensen, der har bygget sættet, samt Michael Mortensen, der er næstformand i Nørre Snede Lokalråd. Foto: Hans Jørgen Jensen

Hele projektet skal ses i sammenhæng med en lokal indsats for at fremhæve Nørre Snede som turistby og en oplagt destination for Hærvejsturister. Der er derfor gang i flere projekter, som især skal styrke Hærvejsturismen.

Der er for nylig opsat skilte, som fortæller hvilke veje, hærvejs-gæsterne skal følge for at komme ind til Nørre Snede by, og forleden blev der opsat et helt nyt flytbart og overdækket borde-bænkesæt på Torvet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce