Annonce
Rejser

Spot en elg i den danske vildmark

I 2015 blev en håndfuld svenske elgkalve og 24 krondyr sat ud i Lille Vildmose. En voksen elg kan veje mellem 300 til 500 kilo. I 2107 fik elgene selskab af en elgtyr og fire kvier. Lille Vildmose kunne derfor sidste år tælle i alt 15-16 elge og 60-65 krondyr. Foto: Visit Nordjylland
I formidlingsområdet Det Vilde ved Lille Vildmosecentret kan man opleve elge, vildsvin, krondyr og ørne.

I området Det Vilde, der er et formidlingsområde i forbindelse med Lille Vildmosecentret, har besøgende mulighed for at spotte Nordens kæmper, for her har ørn, trane, vildsvin, krondyr og elg hjemme. Fra et stort tårn med navnet Dødens Tårn er der ikke kun en panoramaudsigt ud over mosen og Birkesø, men også til en kadaverplads, der tiltrækker dyr.

Annonce

Lille Vildmose

Lille Vildmose er en dansk vildmark, der består af uberørt natur og unikt dyreliv som blandt andet elg, kronhjort og traner.

På de 7600 hektar kan besøgende blandt andet opleve Danmarks største lavlands-højmose, der indeholder store mængder vand. Mosens underlag giver efter, når man hopper på den. Derfor har området fået tilnavnet Danmarks største hoppepude.

Lille Vildmosecentret er omdrejningspunktet for formidling og guidede turer.

Pris for entré for en voksen er 90 kroner. For et barn 45 kroner.

Lille Vildmose ligger lige syd for Limfjorden ud til Kattegat.

Adressen er Birkesøvej 16, 9280 Storvorde.

Læs mere på www.lillevildmose.dk

Spisetid for vildsvin

Her kan man blive klogere på, hvordan død giver nyt liv. I Vildsvinefolden går vildsvin bag en indhegning. De bliver fodret ved en automatisk fodertønde alle dage klokken 11.15, 13.15 og 15.15. Adgangen til Det Vilde er inkluderet i entrébilletten, som kan købes i centret. Ved Lille Vildmosecentret er der også mulighed for at køre en tur med det gamle tørvetog, boltre sig på naturlegeplads, leje båludstyr, booke overnatning i shelters eller deltage i de mange guidede ture, der udbydes hele sommeren.

Man er altid velkommen til at tage en tur i mosen på egen hånd. Den er tilgængelig for alle uden for centrets åbningstider. Lille Vildmosecentret anbefaler på deres hjemmeside at tage på køretur i Mellemområdet, hvor man kan være heldig at se krondyrene eller elgene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce