Annonce
Horsens

Sportskæde siger farvel til Horsens: Butikken lukker om en måned

Sportigan Horsens lukker ved udgangen af juni, og herefter rykker medejer Lasse Jakobsen "hjem" til butikken i Brædstrup. Arkivfoto: Morten Pape
En måned med ophørsudsalg, og så er det slut med Sportigan i Horsens. Det lykkedes ikke at finde nogen, der ville overtage, og medejer Lasse Jakobsen holder fast i planen om at rykke tilbage til Brædstrup.
Annonce

Horsens: Der bliver nu gjort klar til ophørsudsalg i Sportigan-butikken på Søndergade i Horsens.

I februar meldte nuværende indehaver Lasse Jakobsen ud, at han og medejer Erik Olesen søgte nye til at overtage driften af butikken, så Erik Olesen kunne nyde sin pension, og han selv kunne trappe en smule ned. Det er ikke lykkedes, og derfor bliver der langet varer over disken til halv pris fra torsdag og frem til udgangen af juni, når lejekontrakten ophører.

- Det afgørende var forlængelsen af huslejen, hvor vi ikke ville binde os for en ny periode. Koblet med, at jeg gerne vil gå ned i gear og bruge mere tid sammen med familien, er det her den rigtige løsning, siger Lasse Jakobsen, der rykker tilbage til Sportigan-butikken i Brædstrup.

Den ejer han lige nu også sammen med Erik Olesen, men skal på sigt være eneejer.

Det afgørende var forlængelsen af huslejen, hvor vi ikke ville binde os for en ny periode. Koblet med, at jeg gerne vil gå ned i gear og bruge mere tid sammen med familien, er det her den rigtige løsning.

Lasse Jakobsen, medejer af Sportigan-butikkerne i Horsens og Brædstrup

Annonce

Mavefornemmelsen manglede

I forhold til at holde liv i Horsens-butikken var der forhandlinger med et par, der tidligere havde været i detailbranchen, og som overvejede at vende tilbage.

- De fik et indblik i driften, og det afskrækkede dem egentlig ikke, men den her coronavirus kom som en mavepuster, der ville give dem en rigtig svær start. Både detailhandlen og leverandørerne agerer anderledes for tiden, og vi ved ikke rigtigt, hvad forbrugerne vil gøre, når det igen bliver hverdag efter sommerferien. Så mavefornemmelsen var der ikke for dem, siger Lasse Jakobsen.

Han understreger, at det ikke er økonomien, der ligger til grund for beslutningen om at sige farvel til Horsens, selv om butikken i 2019 gav underskud.

- Det var et barsk år i 2019, og da var opgravningen af gågaden nok den store synder. Men selv om det var et dårligt år, er egenkapitalen stadig god, fordi vi kom godt ud af 2017 og 2018, siger han med henvisning til regnskaberne de to år, der begge viser et overskud på mere end underskuddet i 2019.

Annonce

Hjem til Brædstrup

Siden Lasse Jakobsen overtog Sportigan i Horsens i september 2016, har han været mere knyttet til den end til butikken i Brædstrup, men han har stadig skulle holde styr på begges omsætning og haft kontakt til mange af de faste Brædstrup-kunder, som han havde fået opbygget et tilhørsforhold til. Dem kan han igen prioritere højest, når han kun skal fokusere på én butik.

- Jeg glæder mig til at komme hjem til "barnet" i Brædstrup. Det er tæt på familien og på mange af de loyale kunder, jeg er vant til at servicere. Jeg slipper for at skulle køre frem og tilbage mellem to butikker, og jeg kan vægte familielivet højere, siger Lasse Jakobsen.

- Når det så er sagt, har det her været et sindssygt spændende eventyr, hvor jeg føler, at jeg har fået udbredt budskabet om, hvordan jeg driver en butik, der tager godt imod folk og har fokus på kundeservice. Det har givet mig en ny måde at tænke detailhandel på, for her skal man være mere på dubberne med alt fra skiltning til placering af varer i forhold til i Brædstrup, hvor alle kender alle, og der er mere fokus på at være lokal, tilføjer han.

Gågaderenoveringen kunne ses i 2019-regnskabet, men nu er den nye belægning på gågaden på plads, så der kan holdes ophørsudsalg. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Tager faste kunder med

I forhold til de ansatte i Horsens-butikken fortæller Lasse Jakobsen, at en stopper i detailhandlen for at blive pædagog, mens en anden bliver udlært og helt sikkert vil finde nye græsgange i sportsbutikkernes verden.

En række kunder flytter med til Brædstrup.

- Butikken i Horsens har faktisk et stort stamkunde-kartotek, og det er lykkedes at få nogle af vores samarbejdsaftaler med sportsklubber med til Brædstrup. Så laver vi en fleksibel løsning, hvor vi en gang om ugen kommer rundt med de varer, de bestiller, siger han.

Annonce

Udsalg i en coronatid

Først gælder det dog ophørsudsalget i Horsens.

- Det skal foregå så effektivt som muligt inden for de rammer, vi har at arbejde med. En kommer til at styre døren, og en kommer til at rydde op og spritte af, siger Lasse Jakobsen, der godt mener, at de kan holde ophørsudsalg, selv om der er udstedt anbefalinger om at undgå køtilbud.

- Vi har vurderet, at tidspunktet er rimeligt nu, og at vi godt kan gøre det forsvarligt under fredagens late night. Vi er nået et punkt, hvor virksomheder, forlystelsesparker og kulturen også er åbnet igen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce