Annonce
Horsens

Sportigan-butikken søger nye ejere: De nuværende vil trappe ned

Sportigan Horsens søger nye ejere, da den ene, Erik Olesen, går på pension, og den anden, Lasse Jakobsen (billedet), vil trappe ned og blot have butikken i Brædstrup. Foto: Morten Pape
De to ejere af Sportigan-butikken på Søndergade i Horsens er på jagt efter nye ejere af butikken, da de selv planlægger at trappe ned. Pensionen kalder på den ene, og børnene kalder på den anden.
Annonce

Horsens: Sportigan-butikken på Søndergade i Horsens skal have nye ejere. De to nuværende, Erik Olesen og Lasse Jakobsen, har nemlig med hvert sit udgangspunkt planer om at trappe ned.

- Siden vi overtog butikken i 2016, har det hele tiden været planen, at vi skulle kigge på situationen efter fire år, fordi Erik planlægger at gå på pension, og så skulle jeg overtage butikken alene. Men jeg kan mærke, at det private vægter højere, og med tre børn derhjemme vil jeg gerne være mere sammen med familien og dermed arbejdsmæssigt gå lidt ned i gear frem for at gå op, siger Lasse Jakobsen.

Det bedste for mig er at koncentrere mig om det setup, vi har i Brædstrup. Jeg slipper for en masse køreture til Horsens, men kan i stedet hente børnene fra skole, og jeg skal ikke tage alle beslutninger i to butikker - det giver noget luft.

Lasse Jakobsen, medejer af Sportigan-butikkerne i Horsens og Brædstrup

Annonce

Fortsætter i Brædstrup

Han og Erik Olesen ejer også Sportigan i Brædstrup, hvor de begge to bor, ligesom Erik Olesen blandt andet også ejer Din Tøjmand i samme by.

Det har derfor været Lasse Jakobsen, der har stået for driften af de to Sportigan-butikker, og i fremtiden vil han nøjes med gøre det i hjembyen.

- Det bedste for mig er at koncentrere mig om det setup, vi har i Brædstrup. Jeg slipper for en masse køreture til Horsens, men kan i stedet hente børnene fra skole, og jeg skal ikke tage alle beslutninger i to butikker - det giver noget luft, siger han.

Annonce

Forhandlinger er i gang

Lige nu er der gang i forhandlinger om overtagelse af butikken i Horsens, og Lasse Jakobsen ser gode muligheder for, at der kommer nye ejere, så butikken ikke skal lukke. Han regner med at være klogere på den front om et par måneder.

I mellemtiden er lejekontrakten med bygningens ejer ikke forlænget, og lokalerne er derfor sat til leje. Lasse Jakobsen fortæller, at de har en god dialog med udlejeren, og at de sammen vil kigge på sagen, hvis der skulle komme andre, der er interesseret i at leje sig ind i lokalerne samtidig med, at han forhandler med nye ejere af Sportigan-delen.

Lasse Jakobsen står for den daglige drift af de to Sportigan-butikker i Horsens og Brædstrup og er mest til stede i førstnævnte. Da familien holder til i Brædstrup, vil han gerne koncentrere sig om butikken der, så der også er tid til at hente børnene for skole og i det hele taget at være familiefar. Foto: Morten Pape
Annonce

Lyse tider efter opgravningen

Og så understreger han, at det ikke er af økonomiske årsager, at de vil sælge Horsens-butikken.

- Det er faktisk gået rigtig fint herinde, siden vi overtog. Ligesom alle andre har vi selvfølgelig udfordringer, blandt andet med opgravningen af gågaden, men her går vi lysere tider i møde. Bare det at kunne have gadevarer ude for at trække kunder ind gør meget, og der er allerede nu gode tegn, efter et stykke af vores gågade-del er blevet åbnet op igen, siger Lasse Jakobsen.

Han fortæller dog også, at selv om det økonomisk er muligt for ham at overtage både butikken i Horsens og i Brædstrup som eneejer, så vil han skulle hæfte for mere, end han ønsker, og det kommer dermed ikke på tale.

Annonce

Håber på klubbers støtte

Kommer der nye ejere af butikken på Søndergade, betyder det ikke kun nye tider for de handlende på gågaden. Butikken har nemlig også aftaler med flere klubber om sportstøj og -udstyr, og Lasse Jakobsen håber både, at nogle vil følge med ham til Brædstrup, og at andre vil fortsætte med at bruge butikken i Horsens.

- Der er nogle, der handler med mig, og så er det underordnet, om det er i Horsens eller Brædstrup, og så er der andre, der holder til i området mellem de to butikker, og jeg håber, de vil bruge os i Brædstrup. De klubber, der holder til i Horsens, skal jo støtte den lokale sportsbutik, så de vil forhåbentlig kunne bruge det setup, der kommer herinde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce