Annonce
Horsens

Sponsor-cykelhold gjorde holdt i Horsens, hvor det hele begyndte

Drengene fra Østbasen valgte i det blæsende vejr at trække cykeltrøjen oven på overtøjet, da de var med til at modtage cykelholdet Broen Danmark Rundt og bagefter følge holdet godt på vej ud af byen. Foto: Morten Pape

Horsens var stoppested for cykelholdet Broen Danmark Rundt, som dermed var tilbage i byen, hvor Hans Søgaard i 2002 grundlagde foreningen Broen, der i dag har 29 lokalafdelinger.

Horsens: Iført rødt cykeltøj lagde cykelholdet Broen Danmark Rundt torsdag formiddag vejen forbi rådhuset i Horsens.

Her blev de budt velkommen af borgmesteren, tanket op med energi til den næste etape og lyttede til lokale Hans Søgaards fortælling om starten på den forening, de med cykelturen er med til at gøre opmærksom på og samle penge ind til.

Om hans datter, der ringede og fortalte om to drenge på 10 og 12 år, som gerne ville gå til fodbold, men faren, der var alkoholiker, og moren, der var narkoman, havde ikke penge til det. Og du laver jo ikke noget far, så kan du ikke lige skaffe nogle penge til det, lød det i telefonen til Hans Søgaard, som lige var gået på efterløn.

- Og når ens datter siger sådan, er det jo ikke et spørgsmål, men en ordre.

Derfra voksede engagementet, for det stod hurtigt klart, at der var mere end to drenge i byen, der havde behov for støtte til at kunne blive en del af det lokale foreningsliv, og heldigvis var der også mange, der bakkede op om det gode formål - virksomheder, fonde og Horsens Kommune. Og når sagsbehandlere ringede til Hans Søgaard om endnu et barn, der havde behov for støtte, så var der svar med det samme.

Broen Danmark rundt


  • Cykelløbet afvikles fra mandag 18. juni til fredag 22. juni. Ruten går fra Helsingør til Skagen. En tur på ca 730 km.
  • Undervejs er der stop i en række af de byer, hvor Broen Danmark har en lokalforening.
  • Broen Danmark Rundt sponseres af virksomheder og organisationer, hvoraf flere har deltagere med på holdet.
  • Sponsoraterne går til at understøtte Broens indsats for udsatte børn og unge over hele landet.
  • OK og Blue Idea er hovedsponsorer.
Lars Mose fulgte sammen med en gruppe drenge fra Østbasen Broen Danmarks cykelhold ud af byen igen, efter at de havde hilst på manden bag det hele, Hans Søgaard. Foto: Morten Pape

Mtion giver netværk

At Broen Danmark nu for andet år i træk også bakkes op af det to-hjulede team, skyldes erhvervsmanden og initiativtager til cykelløbet Flemming Bøgely fra Silkeborg, som fik ideen sammen med politikeren Kristian Thulesen Dahl. De to kender hinanden fra Team Rynkebys ture til Paris.

- Jeg har selv oplevet, hvordan det at dyrke motion giver netværk på tværs, fortalte Flemming Bøgely, som står i spidsen for at skaffe sponsorer og organisere turen sammen med og til fordel for Broen Danmark.

Kristian Thulesen Dahl pegede bl.a. på, at den frivillige indsats kan noget, som det offentlige system ikke kan.

- Og så giver cykelholdet de lokale afdelinger et klap på skulderen for deres indsats. Det er nok endnu vigtigere end de penge, vi får skaffet via sponsorer.

Udenfor havde en flok en flok drenge fra Østbasen i Horsens parkeret deres cykler.

- Det er naturligt, at vi er med fra Østbasen, som arbejder med børn og unge, hvor nogle også bliver støttet af Broen Horsens, fortalte Lars Mose, der står i spidsen for arbejdet i østbyen.

Så drengene fik trøjer på, før de spændte cykelhjelmen og ledte cykelholdet Broen Danmark Rundt ud af byen.

Kursen blev sat mod nord. Så vil tiden vise, om de hurtigste - og måske mest fodboldinteresserede - nåede frem til Randers, hvor der ventede en landskamp på storskærm i selskab med FC Randers.

Anders Bondo, formand for Danmarks Lærerforening, deltager sammen med to brødre i cykelturen. Han var glad for at møde stifteren Hans Søgaard. - Det er en helt ære at få lov at hilse på dig efter at have haft ondt i bagen i flere dage, lød det med et smil. Anders Bondo fortalte også, at han havde haft nemt ved at skaffe sponsorer til holdet, når han fortalte om Broens arbejde. Foto: Morten Pape
Flemming Bøgely fra Silkeborg er direktør, men brænder så meget for at støtte Broens arbejde, at han er gået forrest for at stable cykelholdet på benene. Foto: Morten Pape
Cykelholdet Broen Danmark Rundt er sammensat af lokalt engagerede, virksomhedsfolk og politikere - kendte og ukendte. Foto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce